Молоді рівняни змагалися у спортивних конкурсах на ковзанах

 02.02.2017
Рівненська область

Віднедавна всі рівненські діти мають можливість абсолютно безкоштовно відпочити на ковзанці, котра була облаштована з ініціативи міської ради м. Рівне.

Днями на цій ковзанці відбувся міський фестиваль «Зимові рекорди» у рамках Всеукраїнських спортивних заходів «Спортивна зима». Управління у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Рівненської міської ради та Рівненський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», котрі організовували захід, ставили перед собою за мету стимулювати дітей до регулярної і організованої рухової активності через залучення їх до вже звичних зимових розваг, але в новому форматі. Така ковзанка в Рівному заливається вже не вперше, але цього року на її території відбулися ще й організовані змагання між молодими любителями активного зимового відпочинку.

Дізнавшись про такий захід до нього долучилися вихованці підліткових клубів «Мрія», «Олімпія», «Росинка», НВК «Колегіум» та НВК «Престиж». Ті діти, котрі не мали власних ковзанів, могли їх абсолютно безоплатно взяти в організаторів, яким їх в довготривале користування надав ТЦ «Злата Плаза».

Всі учасники були сформовані у команди і змагалися в цікавих спортивних конкурсах, де використовували спеціальний інвентар і на швидкість проходили дистанції оминаючи встановлені фішки. Також діти боролися за нагороди в індивідуальних конкурсах, де все залежало лише від особистих вмінь. В таких завданнях могли взяти участь навіть ті діти, котрі зовсім нещодавно стали на лід і лише розпочали освоєння такої дисципліни, як катання на ковзанах.

Допомогу в організації і проведенні заходу надавав підлітковий клуб «Олімпія», педагог-організатор якого Володимир Мосьпан інструктував дітей, давав їм поради з проходження дистанцій і всіляко намагався привити підростаючому поколінню любов до таких форм активного дозвілля.

Всі переможці та призери заходу по його завершенню були відзначені нагородами від організаторів, котрі стали лише приємним доповненням до маси радості і позитивних емоцій, які отримали учасники. Більшість з них висловили бажання знову брати участь в подібних фестивалях, тому можна стверджувати, що такий відпочинок дуже сподобався молодим рівнянам.