На Рівненщині продовжується місячник «Спорт для всіх – спільна турбота»

 29.04.2016
Рівненська область

На Рівненщині продовжується місячник «Спорт для всіх – спільна турбота», в рамках якого проводиться покращення умов для регулярних занять масовою фізичною культурою і спортом різних соціальних і вікових груп населення за місцем проживання та в місцях масового відпочинку.

Сотні небайдужих громадян протягом квітня займаються упорядкуванням та облаштуванням площинних споруд та спортивних майданчиків напередодні весняно-літнього сезону; проводиться інформаційна кампанія з метою привернення уваги до питань створення належних умов для щоденних занять фізичною культурою; стимулюється співпраця органів місцевого самоврядування, підприємців і звичайних громадян щодо будівництва, ремонту, реконструкції, облаштування й утримання місць для занять різними видами рухової активності. Такий захід проводиться вже багато років по всій території України, і щороку все більше людей долучаються до місячника, тим самим здійснюючи особистий внесок в покращення свого населеного пункту. Лише в Рівненській області за квітень місяць буде проведено роботи з упорядкування та ремонту близько восьми сотень площинних споруд.

Зокрема в рамках місячника «Спорт для всіх – спільна турбота» в Рівному відбулася чергова толока. Ініціатором упорядкування території виступив комунальний заклад «Міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». До ініціативи також долучилися працівники комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» і разом привели до ладу спортивні майданчики на вулицях Євгена Коновальця та Волинської Дивізії. Спільними зусиллями було розчищено територію від сміття, пофарбовано конструкції спортивних майданчиків, бордюри, лавочки і футбольні ворота.

По закінченню місячника «Спорт для всіх – спільна турбота», на підставі експертних висновків членів організаційного комітету, буде визначено переможців та призерів серед міст та районів області, які отримають дипломи та кубки комунального закладу „Обласний центр фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх” Рівненської обласної ради. А призами від Всеукраїнського «Центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» будуть нагороджені не лише тріумфатори місячника, а й п’ятдесят найактивніших волонтерів.