На Рівненщині стартувало «Олімпійське літо»

 10.06.2016
Рівненська область

В місті Дубно відбувся перший тур спортивно-масового фестивалю «Олімпійське літо», котрий вже традиційно проводять комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради та відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області у дитячих санаторно-оздоровчих закладах і пришкільних таборах Рівненщини.

Цього разу привітати учасників фестивалю прибуло багато почесних гостей. Зокрема, заступник міського голови міста Дубно Василь Скринчук, начальник управління освіти, сім’ї, молоді та спорту Дубенської міської ради Вадим Нетреба, майстер спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках та каное, секретар Дубенської міської ради Віктор Недашковський, майстер спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках та каное, учасник ХХІХ літніх Олімпійських ігор (2008 р.) в Пекіні Петро Крук.

Перед початком основної частини фестивалю на стадіоні «Спартак», котрий і приймав учасників змагань, в честь старту «Олімпійського літа» було урочисто піднято Державний прапор та прапор Національного олімпійського комітету України. Після чого глядачів привітав піснею учень Дубенської гімназії №2 Коржевський Владислав та оригінальним виступом - хореографічний колектив сучасного танцю «Noname».

«Олімпійське літо» в Рівненській області розпочалося з міста Дубно, тому що саме воно вибороло перемогу в Фестивалі здорового способу життя, присвяченого Міжнародному дню спорту заради розвитку і миру, за що було нагороджене кубком і дипломом комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради та подарунками від Відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області.

Цього разу за перемогу в командному заліку боролися 12 команд, по 10 учасників в кожній. Організатори заходу підготували для учасників багато цікавих естафет і спортивних конкурсів з використанням різноманітного спортивного інвентарю.

В загальному командному заліку, здобувши перемогу в більшості конкурсів, на найвищу сходинку п’єдесталу піднялася команда Дубенської ЗОШ №5, друге місце посіла команда «Непереможні» з місцевої ДЮСШ, а бронзові нагороди виборола збірна Дубенської гімназії №2.

В конкурсах, котрі продовжили змагальну частину фестивалю, боротьба виявилася не менш цікавою. Найкращі представники кожної команди боролися за перемогу і ніхто не збирався поступатися. Але переможці все ж були визначені. Намчук Дмитро, з Дубенської СЗОШ №5, переміг в конкурсі з обручем «Гімнастичний», Бречко Назар, з Будинку дітей та молоді Дубенської міської ради, тріумфував у вправі зі скакалкою, Левценюк Тимофій з Дубенської ДЮСШ отримав титул «Володар м’яча» а Голинський Едуард котрий також представляє місцеву ДЮСШ здолав всіх суперників у вправі з накидання кілець на конуси.

Переможці та призери спортивних конкурсів були нагороджені дипломами та медалями комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради а кожна команда учасниця отримала цінні призи від управління освіти, сім’ї, молоді та спорту Дубенської міської ради.

Наступний тур фестивалю «Олімпійське літо» відбудеться в дитячому санаторно-оздоровчому комплексі «Сигнал».