На Рівненщині триває п’ятий сезон «Розминки від чемпіона»

 06.10.2016
Рівненська область

Черговий раз обласний спортивно-масовий захід «Розминка від чемпіона» завітав в Дубровицький район. Цього разу місцем проведення «розминки» став Залузький НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів - ДНЗ».

Перед початком розминки, діти підготували для гостей справжню композицію художньої самодіяльності під назвою «Україна», в ході якої малеча танцювала і співала народних пісень.

Після чого для місцевих дітей розминку провів майстер спорту України зі стрільби з лука, керівник відділення стрільби з лука Сарненської дитячо-юнацької спортивної школи Іван Мазепа. Захід виявився напрочуд цікавим і насиченим, адже його проводив кращий тренер зі стрільби з лука на Рівненщині за підсумками минулого року. Особливий підхід до дітей і багатий тренерський досвід дозволив спортсмену зацікавити всіх дітей, навіть тих, що раніше нічого не чули про такий вид спорту.

Вже не перший сезон Іван Юрійович бере участь у подібних заходах і знайомить школярів з історією становлення і розвитку такого виду спорту. Розповідає їм про конструкцію і особливості спортивного інвентарю, акцентуючи увагу на необхідності дотримання техніки безпеки. За словами спортсмена, щоб досягти успіхів у стрільбі з лука, потрібно мати неабияку витримку і здатність концентруватися у відповідальний момент. Тому лише найбільш дисципліновані і талановиті спортсмени можуть дістатися місць на п’єдесталах перемоги.

Дітей дуже зацікавила розповідь, тому більшість з них виявили бажання спробувати влучити стрілою в мішень. Цього разу майже кожен учень отримав нагоду потримати в руках справжній спортивний лук і на собі відчути тремтіння тятиви. Така пригодницька романтика закохала в себе більшість юнаків і вони відразу проявили бажання спробувати себе в такій складній, але безперечно дуже цікавій справі.

По завершенню інструктажу, розминки і безпосереднього знайомства з спортсменом і його інвентарем, настав час запитань. Дітей цікавило буквально все: скільки часу пройшло з моменту першого тренування до отримання нагород?; що спонукало спортсмена до вибору саме такого виду спорту?; як проходять тренування лучників? та багато іншого. Відповівши на всі запитання, спортсмен продемонстрував свої навички, здобуті роками важких тренувань, після чого слідувала тривала роздача автографів і фотографування з іменитим гостем.

У зв’язку з проведенням «Розминки від чемпіона» серед місцевих школярів відбувався конкурс малюнка на спортивну тематику. Переможці якого, окрім фото і автографа від спортсмена, отримали ще й цінні призи від Відділення НОК України у Рівненській області.

Наступний тур «Розминки від чемпіона» пройде у Сарненському районі.