На Рівненщині триває спортивно-масовий захід «Розминка від чемпіона»

 08.04.2016
Рівненська область

Його черговий тур, що відбувся в селі Малі Дорогостаї, Млинівського району був особливим, адже він проходив в рамках святкування Міжнародного дня спорту на благо миру та розвитку. Місцем проведення заходу була Малодорогостаївська ЗОШ І-ІІІ ступенів. Цього разу діти мали можливість поспілкуватися з Заслуженим майстром спорту України з футболу серед спортсменів з порушенням ОРА, багаторазовим призером та переможцем Паралімпійських ігор - Ігорем Косенком. Перед початком розминки спортсмен розповів про себе, свої здобутки і продемонстрував всі нагороди, котрі стали результатом важкої праці протягом багатьох років.

Вади мовлення не завадили донести школярам всі знання і досвід, якими хотів поділитися атлет. Сурдоперекладач, який супроводжував спортсмена, перекладав для дітей кожне слово. Школярів цікавило буквально все, що стосувалося життя футболіста, тому вони задавали багато питань про тренування, спортивні збори, режим сну і харчування, складність обраної професії, тощо. Дещо зніяковівши від такої уваги до своєї персони, атлет все ж відповів на всі запитання. Спілкування між дітьми і спортсменом було невимушеним і приємним. Навіть склалося враження що перебуваєш на зустрічі старих добрих друзів, а не людей, котрі познайомилися півгодини тому.

Після знайомства і бесіди спортсмен провів коротку, але інтенсивну розминку, одночасно демонструючи всі свої дії і даючи поради, як краще виконувати ті або інші вправи. Особливий акцент був зосереджений на важливості хорошої розминки перед будь-яким заняттям спортом, адже саме вона дозволить уникнути більшості травм, котрі так чи інакше трапляються в спорті.

Зустріч зі спортсменом закінчилася фотосесією. Кожен школяр хотів особисто потиснути руку іменитому товаришу, зробити фото і взяти автограф, котрі ще довго будуть нагадувати дітям, про зустріч з одним із найтитулованіших футболістів Рівненщини.