На Рівненщині відбувся туристичний фестиваль для велолюбителів

 01.09.2016
Рівненська область

«100 миль Дермансько-Острозьким національним природним парком», таку назву має дводенний туристичний фестиваль, який днями завершився на Рівненщині.

Саме таким маршрутом спортсмени їхали вперше, але є плани зробити фестиваль щорічним, адже він допомагає популяризувати активне дозвілля, знайомить жителів краю та гостей з мальовничою природою національного природного парку «Дермансько-Острозький» та сприяє піднесенню престижу велосипедного туризму на Рівненщині.

Участь у заході взяли близько сотні чоловіків, жінок та дітей з Волині, Полтави, Харкова, Хмельницького, Львова, Києва та Рівного. Учасниками активного дозвілля у місцях проживання були ще декілька сотень людей, котрі приєднувалися до велосипедистів і разом активно відпочивали, брали участь у творчих конкурсах та ділилися враженнями від події, учасниками якої їм пощастило стати.

Стартувала колона велосипедистів від стадіону «Авангард», а закінчився перший день поблизу Нетішинського водосховища, де на учасників чекала вечеря і продовження активного дозвілля з визначенням переможців фотоконкурсу, в якому були представлені фото зроблені протягом маршруту. Потім були проведені змагання під назвою «Велодуель», в яких потрібно було якомога довше простояти на велосипеді в межах окресленої зони, та багато інших цікавих конкурсів і естафет.

Другий день розпочався з нагородження переможців фото і спортивних конкурсів. Всі учасники були з дуже піднесеним настроєм, тому що попереду було ще безліч красивих місць, які можна було побачити і безпосередньо фініш в Карповій долині, поблизу Рівного, дістатися якого зуміли всі.

Ініціативу Спілки велосипедистів Рівного у проведенні такого заходу підтримали управління у справах молоді та спорту Рівненської облдержадміністрації, управління культури і туризму Рівненської облдержадміністрації та комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради.

Переможці конкурсів та естафет були нагороджені дипломами, медалями, сувенірною продукцією комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради та призами від спонсорів заходу.