На Рівненщині завершився Фестиваль активного відпочинку «Поліське коло»

 20.05.2016
Рівненська область

Фестиваль «Поліське коло» тривав протягом трьох днів на березі річки Горинь в селі Олександрія. В заході взяли участь більше двох сотень учасників зі всієї Рівненщини, а також гості з Хмельницької і Житомирської областей.

Організатори ставили за мету насамперед стимулювати людей до активного дозвілля, а також підвищити престижність занять фізичною культурою і туризмом.

Загальне керівництво проведенням заходу здійснювало управління у справах молоді та спорту Рівненської обласної державної адміністрації, комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, Рівненська обласна федерація спортивного туризму, Рівненська туристсько-спортивна спілка «Рута», Рівненська обласна молодіжна організація «Фонд молодіжних ініціатив «Крила» та Рівненський міський клуб туристів «Обрій».

Всі, хто не злякався дощу і приїхав на фестиваль першого дня, мали можливість позмагатися в нічному орієнтуванні. Вправа виявилася нелегкою, але більшість команд все ж зуміли впоратися з поставленим завданням.

Другий день розпочався з сильного дощу, тому більшість учасників, ховаючись від зливи, змагалися в такій цікавій і екзотичній вправі, як – тейбл-боулдерінг. Завдання полягало в тому, щоб за дві хвилини якомога більшу кількість разів обернути своє тіло навколо спеціального столу. Більшості учасників вправа здалася надзвичайно складною, але все ж деякі молоді спортсмени зуміли показати хороші результати. Після обіду учасники змагань взялися за визначення кращої команди з водного туризму в розділі слалом на байдарках та каное. Після чого на всіх чекала не складна, але дуже цікава «Смуга перешкод», пройти яку спробували всі, навіть ті, хто спершу не збирався брати участь у змагальній частині фестивалю.

Третій день стартував з вправ на велосипедах. Всі прихильники велотуризму мали змогу спробувати свої сили в проходженні спеціальної смуги перешкод для велосипедистів, після чого продовжилися змагання з водного туризму, а саме слалом на катамаранах.

Під час проведення фестивалю його учасники мали можливість взяти участь в багатьох майстер-класах. Зокрема, для всіх бажаючих були доступні тренінги рукоділля, в’язання вузлів, надання першої медичної допомоги. Більшість учасників фестивалю спробувати свої сили в веслуванні на каное, байдарках і катамаранах, після чого щовечора всі збиралися на вечірню ватру з піснями під гітару.

Кожен учасник змагань отримав пам’ятний сувенір від організаторів, а переможці були нагороджені дипломами комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» і призами від управління культури та туризму Рівненської ОДА, Відділення НОК України в Рівненській області та мережі туристичних магазинів «Gorgany».

В такій атмосфері спортивної боротьби і задоволення від перебування на природі минули три незабутніх дні фестивалю.