На Рівненщині завершився п`ятий сезон «Розминки від чемпіона»

 05.05.2017
Рівненська область

Вже протягом п’яти років кожної осені на Рівненщині стартує черговий сезон обласного спортивно-масового заходу «Розминка від чемпіона». Під час нього школярі мають нагоду поспілкуватися з провідними спортсменами області, дізнатися більше про їх тренування та участь у змаганнях і, звичайно, отримати настанови та цінні поради. Під час таких зустрічей спілкування відбувається максимально неформально, тому діти дуже полюбили подібні заходи і завжди радо беруть в них участь.

Організацією та їх проведенням займається комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради за участю Відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області. Протягом п’ятого сезону до заходів були залучені майже 2 тисячі школярів, які спілкувалися з 16 провідними спортсменами Рівненщини. Своїм досвідом з дітьми ділилися професійні бейсболісти, футболісти, регбісти, легкоатлети та ще представники півдюжини видів спорту.

Окрім звичних тренувань і розминок, під час зустрічей діти мали нагоду проявити свої творчі здібності. Найкращі юні художники робили малюнки на спортивну тематику, з-поміж яких спортсмени обирали переможців і відзначали їх призами. Також, після візитів гостей бібліотека кожного навчального закладу поповнювалася цінними і унікальними виданнями, які дозволять дітям ще краще познайомитися з світом спорту і олімпійського руху.

Традиційно особливо активну участь в заходах брали спортсмени, котрі є представниками та вихованцями комунального закладу «Рівненський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Рівненської обласної ради. Вони розповідали дітям про життя професійних спортсменів і труднощі, які довелося долати на шляху до успіху. Такі історії мають значний вплив на підростаюче покоління, адже показують, що коли ти потрапляєш в складні життєві обставини, з них можна не лише виходити з гордо піднятою головою, а робити це в статусі чемпіона області, країни чи навіть світу.