Набужанський пробіг з перешкодами «Козацькому роду – нема переводу»

 09.07.2019
Рівненська область

Вперше на Волині в Рівненській ОТГ, Любомльського р-н  07 липня 2019 року відбувся І-ий Міжнародний Фестиваль Набужанського пробігу «Біг з перешкодами» «Козацькому роду – нема переводу». Організаторами фестивалю є КЗ «Центр культури, дозвілля, спорту та туризму» з Рівненською сільською радою за підтримки Волинського обласного центру ФЗН «Спорт для всіх».

З привітальними словами до присутніх звернувся Володимир Новосад директор Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та Володимир Крижук голова Рівненської сільської ради.

 Головною метою заходу є відродження історико-культурних та народних традицій, духовності українського народу шляхом залучення молоді та широких верств населення області до рухової активності та занять фізичною культурою і спортом, демонстрації сили, витривалості та швидкості.

Учасник з сіл Гуща, Рівне, Столинські Смолярі, Борові, Старовойтове та міста Хмельницька змагалися в трьох вікових категоріях 18-25, 26-30 та 31+ років. Після подолання 5-и км і 11-и перешкод («Біг через кладку (драбину)», «Водяний лабіринт», «Тунель», «Біг по купинах», «Піщана гірка», «Навісна переправа». «Переправа по колоді», «Кантування шини (Таєр фліп)», «Подолання паркану», «Повзання по-пластунськи», «Водяна перешкода»), призові місця розподілилися наступним чином: 18-25 років - І місце – Олег Войтов, ІІ місце – Вадим Чернов, ІІІ місце – Олексій Приказюк; 26-30 років - І місце – Володимир Коц, ІІ місце – Віталій Чеберяк; 31+ років - І місце – Іван Чоботан, ІІ місце – В’ячеслав Сахар, ІІІ місце – Віктор Хвас.

Переможці, призери та учасники пробігу були нагородженні грамотами, дипломами, медалями та призами від організаторів фестивалю.

Нажаль, з певних причин, прийняти участь у змаганнях не змогла команда з Гміни Дорогуськ (Польща). Проте організатори заходу надіються, що започаткований фестиваль стане традиційним та більш масовим.