Нагородою переможцям зимових конкурсів стала участь у весняних стартах

 30.03.2015
Рівненська область

Комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради підвів підсумки конкурсів «Зимова фортеця», «Сніговик FEST” та «Зимові рекорди», що проходили впродовж зими у рамках Всеукраїнських заходів «Спортивна зима». Конкурси проводилися спільно з управлінням у справах молоді та спорту і за сприяння управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації, а також Відділення НОК України в Рівненській області.

У конкурсі «Зимова фортеця» брали участь вихованці та працівники дошкільних навчальних закладів області. Їх завданням було облаштувати якомога довшу снігову фортецю висотою 1 метр та сфотографуватися, вишикувавшись біля неї в одну шеренгу. Фото та звіт про захід подавалися у районні і міські відділи освіти. Тут проходив відбірковий етап конкурсу, переможці та призери якого стали учасниками загальнообласного.

Варто зазначити, що, хоч цьогорічна зима й не надто балувала жителів Рівненщини сніговими заметами, проте багатьом учасникам конкурсу таки вдалося вловити сприятливу днину, щоб влаштувати справжні зимові розваги. Принаймні, надіслані на конкурс фото переконливо про це свідчать.

Отож, серед архітекторів снігових фортифікаційних споруд переможцями стали юні будівничі та їх наставники з Квасилівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок). Друге місце виборов дошкільний навчальний заклад ясла-садок № 29 міста Рівного, третє – дісталося Рокитнівському дошкільному навчальному закладу № 1 «Теремок» Рокитнівської селищної ради.

Завданням для дітей молодшого шкільного віку у конкурсі «Сніговик FEST” було виліпити якнайбільше сніговиків висотою не менше 1,5 метра. Далі все відбувалося за попередньою схемою.

Найкращими «скульпторами» журі визнало учнів молодших класів Полянської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Сарненської районної ради. Друге місце тут посіла Будівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів Рокитнівської районної ради. Третьою премією були відзначені зимові розваги учнівської малечі Сухівецької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Рівненської районної ради та Привільненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Дубенської районної ради.

Конкурс «Зимові рекорди» проводився серед школярів 5-11 класів, учнів професійно-технічних і студентів вищих навчальних закладів області. Основним його завданням було залучити до лижних перегонів якомога більшу кількість учасників і підтвердити це з допомогою їх загального фото.

 

Найуспішніше з цим впоралися у Плосківській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів Дубенської районної ради. Друге місце тут знову посіла Будівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів Рокитнівської районної ради. А третю сходинку конкурсного п’єдесталу пошани розділили Сухівецька загальноосвітня школа І-ІІ ступенів Рівненської районної ради та Тинненська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Сарненської районної ради.

Як засвідчують надіслані на розгляд звіти та фото, учасники конкурсу весело провели свої зимові розваги, використавши можливості цієї пори року для занять фізичною культурою і спортом та проведення активного дозвілля. Принаймні, посмішки, що променіють з усіх світлин, не залишають сумнівів, що вся ця юнь отримала справжнє задоволення. Отож, мета конкурсів досягнута.

А їх переможці та призери (навчальні заклади) нагороджуються кубками і дипломами КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх» та призами Відділення НОК України в Рівненській області. Крім того організатори конкурсів вирішили, що й сам процес нагородження повинен стати нагородою чи подарунком для їх безпосередніх учасників. Тому працівники «Спорту для всіх», виїжджаючи у навчальні заклади для вручення відзнак, привозять тутешнім вихованцям й спортивні програми, даруючи їм радість активного руху та спортивного суперництва. Для дошкільнят вони розробили спеціальну програму нового спортивно-масового заходу «Перший старт», а для школярів проводять фестиваль здорового способу життя.

Нагороди за свої зимові здобутки вже отримали вихованці дошкільних закладів з Квасилова і Рівного та школярі села Сухівці. Незабаром «Спорт для всіх Рівненщини завітає й до інших звитяжців зимових конкурсів, щоб вручити заслужені винагороди і запросити до нових стартів.