«Олімпійське лелеченя» прилетіло в Рівне

 13.04.2016
Рівненська область

Школярі Рівненщини визначали кращого під час третього етапу Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей та юнацтва “Олімпійське лелеченя”, який проводиться під егідою Національного олімпійського комітету України з метою пропагування ідеї здорового способу життя, залучення молоді до занять спортом і піднесення престижу олімпійського руху.

До Рівненської ДЮСШ №4 завітали команди переможці II етапу змагань, що проходили у районах та містах обласного значення. Кожна команда складалася з 12 учнів (6 дівчат і 6 хлопців) 5-6 класів, котрі представляли один навчальний заклад.

Програма змагань складалася з трьох етапів: спортивного, освітнього та культурної частини.

Захід розпочався з короткої презентації, в ході якої команди представляли себе, читали девізи, демонстрували емблеми та творчо подавали інформацію про спортивне життя школи і свої особисті досягнення. Тут юні олімпійці проявили неабияку винахідливість і артистичність. Глядачі дійства стали свідками акробатичних і гімнастичних номерів, хореографічних композицій і навіть театралізованих вистав, під час яких школярі читали вірші і демонстрували свої вокальні можливості. Більшість команд дуже ретельно підготувалися до виступів, тому були нагороджені максимально високими балами.

Змагання розпочалися з вже традиційного параду команд. З вітальним словом до молодих спортсменів звернувся директор комунального закладу «ОЦФЗН «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, голова Відділення НОК України в Рівненській області – Микола Петренчук. Найкращі побажання учасникам змагань висловив і начальник відділу загальної середньої та дошкільної освіти управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації - Святослав Сидорук. З напутнім словом до школярів звернулася майстер спорту України з плавання, учасниця ХХІХ літніх Олімпійських ігор в Пекіні – Катерина Дікіджі. Урочисте відкриття змагань завершилося інтенсивною розминкою, яку для дітей провела тренер з художньої гімнастики, відповідальний секретар Відділення НОК України у Рівненській області Юлія Руда.

Вдосталь розім’явшись молоді спортсмени взяли участь в інтелектуальній вікторині, в ході котрої команди повинні були відповісти на 96 запитань. Тут збірні мали можливість проявити як командну злагодженість, так і індивідуальну ерудованість кожного учасника.

З початком спортивного етапу змагань на ігровому майданчику запанувала справжня баталія, в якій ніхто не хотів поступитися. Азарт і дух боротьби не згасав а ні на секунду. Всі учасники були заряджені на перемогу, однак лише бажання тут не достатньо, тому як і належить, перемога дісталася найсильнішій, найшвидшій і найбільш монолітній команді.

Для того, щоб отримати перемогу в загальному заліку мало бути лише вправним спортсменом. Потрібно поєднати в собі найкращі якості артиста, ерудита і атлета. Більшість команд зуміли створити такі колективи, які показали гідні результати. Однак, вчетверте змогла вибороти золоті нагороди команда «Екстрим» Рівненського НВК «Колегіум» під керівництвом Олега Левенця. Молоді спортсмени не залишили шансів своїм суперникам, здобувши перемогу в кожному з трьох етапів змагань. Їхні товариші з команди «Соколята», котрих підготував вчитель фізичної культури Юрій Лавренюк, і які представляли Квасилівський НВК «школа-ліцей» (Рівненський район), зуміли здобути срібні нагороди. А бронза дісталася представникам Городищенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (Березнівський район) з команди «Спалах», наставником яких була вчитель фізичної культури Галина Мазепа.

Окрім командних змагань, школярам було запропоновано позмагатися в індивідуальних конкурсах. Тут боротьба також була дуже принциповою, адже за перемогу змагалися лише найсильніші представники з кожної збірної. Так в змаганні з обертання обруча перемогу здобула представниця команди «Екстрим» (м. Рівне) – Юженко Софія. Найдовше жонглювати футбольним м’ячем зміг Шевчук Андрій, котрий представляв команду «Малі олімпійці» (Здолбунівський район). А у вправі зі скакалкою перемога була за представницею команди «Екстрим» (м. Рівне) – Карачун Вікторією.

Переможці та призери змагань були нагороджені медалями, кубками, дипломами та призами від Відділення НОК України в Рівненській області. Однак основною нагородою для всіх школярів став хороший настрій і море позитиву, котрими були нагороджені всі без виключення.