Олімпійське літо на Рівненщині стартувало разом з першими Європейськими іграми в Баку

 16.06.2015
Рівненська область

Перший тур спортивно-масового фестивалю «Олімпійське літо», який традиційно проводять комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради та Відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області у дитячих санаторно-оздоровчих закладах і пришкільних таборах Рівненщини, цьогоріч співпав з відкриттям перших Європейських ігор у столиці Азербайджану місті Баку. Він пройшов 12 червня 2015 року у ДСОК «Електронік-Рівне», що в селі Кустин Рівненського району.

Дітям, які зараз тут відпочивають, поталанило взяти участь у святі Олімпійського прапора з цієї нагоди. Голова відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області Микола Петренчук привітав їх з початком літніх канікул та оздоровчого сезону, побажав приємного відпочинку на лоні чудової поліської природи і вдалих стартів та переможних фінішів в усіх спортивних заходах, що їх очікують впродовж літньої пори. Разом з тим, закликав усіх переглянути церемонію відкриття неймовірних змагань у міста Баку та вболівати за українських спортсменів.

Право підняти Державний та Олімпійський прапори учасники заходу надали капітанам загонових команд, сформованих для участі у стартах першого туру «Олімпійського літа».

Працівники КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради розповіли учням про спортивні змагання загальноєвропейського масштабу, що вперше проходитимуть у Баку, та участь у них збірної команди України, до складу якої входять і сім представників Рівненщини, та закликали вболівати за своїх земляків. А щоб діти справді відчули свою причетність до спортивного духу українського народу гості одразу запропонували їм взяти участь у спортивних естафетах та конкурсах.

Підбадьорені урочистостями юні олімпійці завзято взялися до виконання спортивної програми. Незабаром на майданчику запанувала атмосфера напруженої спортивної боротьби. Дітлахи з явним задоволенням змагалися в командних естафетах «Футбол», «Баскетбол», «Волейбол», «Фітбол», виявляючи згуртованість, що сформувалася у загонах за нетривалий час їх спільного перебування в оздоровчому закладі. А от в індивідуальних конкурсах вони мали можливість продемонструвати свою вправність у володінні скакалкою, вміння набивати футбольного м’яча та влучність у накиданні кілець на піраміди.

Запалені спортивним азартом своїх вихованців загонові вожаті також сформували команду і взяли участь в естафетах та конкурсах. Змагалися вони, зрозуміло, поза конкурсом, заради власного задоволення, та щоб своєю руховою активністю підтримати українських спортсменів на Європейських іграх.

Звичайно, не всім цього разу поталанило відчути радість перемоги. Проте, всі долучилися до ідей олімпійського руху та отримали заряд позитивних емоцій.

Переможцям та призерам стартів «Олімпійського літа» дісталися також призи, дипломи та атрибутика від Відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області.