«Олімпійське літо» та «Do like Olympians» у ДСОК «Корчагінець»

 23.07.2015
Рівненська область

Учасниками одразу двох цих заходів стали понад 250 дітей, які зараз відпочивають у дитячому санаторно-оздоровчому комплексі «Корчагінець», що в селі Межиріч Острозького району. Цьому сприяє тісна співпраця Відділення НОК України в Рівненській області та комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, яка має на меті залучити якомога більше дітей та дорослих до активного, здорового способу життя, занять фізичною культурою і спортом та участі в олімпійському русі. Такі спільні зусилля у творчому поєднанні заходів дають хороший результат. Черговим підтвердженням цьому стало спортивне свято в «Корчагінці».

Тож, 22 липня 2015 року сюди завітали у рамках всеукраїнського проекту Національного олімпійського комітету України «Do like Olympians» («Роби як олімпійці») голова відділення НОК України в Рівненській області Микола Петренчук та Заслужений майстер спорту України, дворазовий паралімпійський чемпіон, повний кавалер ордена «За заслуги» Ігор Косенко. Їх візит до цього закладу був не випадковим. Адже ДСОК «Корчагінець» відомий активним залученням дітей до здорового способу життя, занять фізичною культурою і спортом та участі в олімпійському русі. За це Національний олімпійський комітет України нагородив його директора Івана Дячука Почесною грамотою. Вручення відзнаки та пов’язаних з нею атрибутів відбулося на літній естраді комплексу перед усім складом нинішньої зміни корчагінців. Микола Петренчук привітав Івана Леонтійовича з нагородою, а його підопічних з чудовим літом і побажав їм приємного відпочинку та успіхів у спорті.

Стимулом до занять ним для дітей, безперечно, стане приклад Ігоря Косенка, який завдяки своїй наполегливості, незважаючи на труднощі та перешкоди, досяг визначних спортивних висот. Спілкування зі спортсменом викликало неабиякий інтерес і проходило жваво, навіть попри те, що доводилося користуватися сурдоперекладом.

Будь-які перешкоди у спілкуванні зникли, коли діти, задовольнивши свою допитливість, вийшли разом зі спортсменом на стадіон. Тут він провів для них розминку з використанням вправ, що застосовує зазвичай у своїх тренуваннях. Це підняло тонус м’язів юних олімпійців перед виконанням спортивної програми «Олімпійського літа». Цього разу працівники комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради запропонували дітям участь в індивідуальних спортивних конкурсах.

У конкурсі «Забий гол» Ігор Косенко зайняв звичне для себе місце у воротах. І хоч він не надто старався, все ж пробити його було досить проблематично. Тим більшу гордість повинен відчувати Володимир Бурма, який таки змусив титулованого голкіпера діставати м’яча із сітки і став переможцем конкурсу.

У конкурсі «Гімнастичний», де діти демонстрували свою вправність у володінні гімнастичним обручем, перемогу виборола Юлія Пеленюк. Через скакалку всіх перестрибала Анна Андріюк. У накиданні кілець на піраміди найбільш влучним виявився Олександр Воронін. Набивати футбольного м’яча найдовше вдалося Олегові Онищуку.

Переможці та призери конкурсів нагороджені дипломами і медалями комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради та призами від Відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області. Нагороди вони отримали з рук свого іменитого гостя.

Потім всі зробили традиційне для «Do like Olympians» колективне фото у стрибку та безліч індивідуальних знімків з Ігорем Косенком.