«Олімпійське літо» в Корчагінці

 17.06.2016
Рівненська область

Спортивно-масовий фестиваль «Олімпійське літо», котрий нині триває на Рівненщині, завітав до дитячого санаторно-оздоровчого комплексу «Корчагінець».

Проведення заходу має на меті має забезпечення оздоровлення та повноцінного відпочинку дітей області засобами фізичної культури і спорту, піднесення олімпійських цінностей та пропагування ідеї здорового способу життя серед підростаючого покоління.

Заклад має спортивні традиції і його регулярно відвідують видатні спортсмени Рівненщини. Зокрема, Роман Куров – заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу (вади зору) та Ігор Косенко – заслужений майстер спорту України з футболу (порушення ОРА) були гостями санаторію в рамках «Олімпійського літа». Щозміни в ньому проводяться такі заходи, як «Малі Олімпійські ігри» під час яких відбувається урочисте підняття Олімпійського прапору, запалюється Олімпійський вогонь, а діти змагаються в бігу, стрибках в довжину, метанні малого м’яча та інших видах спорту.

Окрім цього в закладі проводяться такі змагання, як «Заграва», «Шахматорія», «Ігроландія». Значну увагу в «Корчагінці» приділяють розвитку фізичної культури і спорту, проведенню туристичних походів. Також в таборі працює школа туризму і відбуваються регулярні заняття фізичною культурою. Діти мають можливість відвідувати секції з футболу, волейболу, баскетболу, настільного тенісу, бадмінтону, плавання, кульової стрільби та легкої атлетики. Для кожної зміни проводиться спартакіада з десятьох видів спорту.

Цього разу за перемогу в «Олімпійському літі» боролися 60 дітей котрі попередньо розділилися на 6 команд. Похмура погода не завадила малечі перетворити спортивний майданчик на поле справжньої спортивної баталії. Але навіть за умови рівної боротьби, переможцями можуть бути не всі. Цього разу кращими за своїх товаришів були діти з команди «Спортсмени», котрі й посіли перше місце, другою стала команда «Патріоти» а бронзові нагороди відправилися в доробок колективу «Олімпійці». Кожна команда була сформована з представники різних загонів і вікових категорій.

По завершенню командних естафет, настав час визначити кращих в індивідуальних конкурсах, котрі викликали неабиякий інтерес у дітей, тому спробувати свої сили в завданнях з різноманітним спортивним інвентарем спробували майже всі. Переможцем конкурсу з набивання футбольного м’яча став Логацький Андрій, Чмучкевич Артур переміг в конкурсі «Кільця», Смотр Катерина тріумфувала в конкурсі з обертання обруча а її подруга Ковальчук Аліна стала найкращою у вправі зі скакалкою.

Переможці та призери естафет і спортивних конкурсів були нагороджені дипломами і медалями комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради та сувенірами від Відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області.