«Олімпійське літо» завітало в «Корчагінець»

 02.08.2016
Рівненська область

Спортивно-масовий захід «Олімпійське літо», який зараз триває на Рівненщині, пройшов у дитячому санаторно-оздоровчому комплексі «Корчагінець», що в селі Межиріч Острозького району.

В закладі регулярно проводять конкурси та фестивалі дитячої творчості, організовують ігрові програми та майстер-класи, проводять заходи національно-патріотичного спрямування, мистецькі зустрічі та багато іншого.

Особлива увага тут завжди приділялася розвитку фізичної культури і спорту. Зокрема, регулярно проводяться як групові заняття лікувальною фізичною культурою, так і індивідуальні з використанням можливостей тренажерного залу і різноманітного спортивного інвентарю. Діти відвідують спортивні секції з футболу, волейболу, баскетболу, настільного тенісу, бадмінтону, кульової стрільби, легкої атлетики та плавання. На базі закладу функціонує школа туризму, котра організовує туристичні походи, екскурсійні програми в державний історико-культурний заповідник міста Острога.

Таке насичене спортивне життя табору доповнили ще й працівники комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», котрі привезли з собою програму командних естафет і спортивних конкурсів. Після короткої церемонії відкриття, майбутні олімпійці взялися за виконання завдань. Охочих позмагатися у естафетах було вдосталь, тому за лічені хвилини майданчик перетворився з тихого й розміреного місця для відпочинку, на арену, котра стала місцем зіткнення непоступливих суперників.

По завершенню командних естафет в загальному підсумку ситуація склалася наступним чином: на перше місце з легкістю здійнялася команда «Спарта»; другими стали «Олімпійці»; а третє місце вибороли «Живчики».

Після визначення кращих команд, справа дійшла і до конкурсів, в яких брали участь по одному представнику з кожної команди. Мателешко Ксенія перемогла в конкурсі з обручем «Гімнастичний»; Радчук Мар’яна стала кращою у вправі зі скакалкою; Дидиренко Олександр став «Володарем м’яча» продемонструвавши найкращий результат в жонглюванні футбольним м’ячем; а Пивовар Артур став першим у вправі з накидання кілець на конуси.

Переможці та призери були нагороджені дипломами комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради та медалями і призами від Відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області.

Наступними, хто прийме в себе «Олімпійське літо» буде ДСОК «Електронік-Рівне».