«Олімпійський куточок» для юних олімпійців

 08.09.2015
Рівненська область

Він відкрився у корпусі початкової школи Рівненського НВК «Колегіум». Тепер наймолодші учні цього навчального закладу матимуть можливість більше дізнатися про історію олімпійського руху, його ідеали, принципи та завдання. Відповідну літературу надало Відділення Національного олімпійського комітету у Рівненській області.

 

Проте чільне місце у експозиції  «Олімпійського куточка» займають численні спортивні трофеї самих вихованців «Колегіуму». Насамперед ті, котрі вони здобули у заходах, що проводяться під егідою НОК України. А тут вони мають чим похвалитися. Варто зазначити, що команда тутешніх юних олімпійців «Екстрим», впродовж багатьох років є призером і переможцем обласного етапу Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей та юнацтва “Олімпійське лелеченя” і неодноразово гідно відстоювала честь Рівненщини у його фіналі.

 

Очевидно, не випадковим є й той факт, що колишня учениця «Колегіуму» Анастасія Новосад була учасницею ХХІІ зимових Олімпійських ігор у Сочі. Про свою участь у них та про свій вид спорту фрістайлістка розповіла дітям на урочистій лінійці з нагоди відкриття «Олімпійського куточка». Спортсменка закликала їх займатися фізичною культурою і спортом, які є запорукою здорового, активного та повноцінного життя.

 

Активну участь учнів та педагогів «Колегіуму» в олімпійському русі відзначив голова Відділення Національного олімпійського комітету України у Рівненській області Микола Петренчук. Відкриття тут  «Олімпійського куточка» є, на його думку, черговим тому підтвердженням. Гість передав господарям олімпійську символіку, яка прикрасить куточок і буде нагадувати дітям про високі ідеали олімпізму.

 

Діти привітали гостей віршами на спортивну тематику і доручили їм урочисто перерізати стрічку, відкриваючи «Олімпійський куточок». Анастасія Новосад та Микола Петренчук з задоволенням виконали цю почесну місію.