Олімпійський прапор замайорів над «Агатівкою»

 27.07.2015
Рівненська область

Його урочисто підняли у цьому дитячому санаторно-оздоровчому комплексі, що в селі Симонів Гощанського району, 24 липня 2015 року з нагоди проведення спортивно-масового заходу «Олімпійське літо». До цього тут підійшли творчо, з неабиякою фантазією, перетворивши захід на справжнє спортивне свято.

Учасники церемонії вийшли на майданчик урочистим театралізованим парадом. Юні олімпійці на урочисте відкриття вишикувалися у складі команд, з емблемами, девізами та гаслами. Було очевидно, що вони ретельно готувалися до цього дійства. Факелоносець та прапороносці, одягнені у стилізовані давньогрецькі хітони, урочисто внесли символи олімпійського руху – вогонь та прапор. Під звуки державного гімну України державний прапор та прапор Національного олімпійського комітету України замайоріли на щоглі. Ту ж мить у спеціально підготовленій чаші спалахнув вогонь «Олімпійського літа».

Це, безперечно, надихнуло дітей, які відпочивають у «Агатівці» до спортивного суперництва. В усіх був піднесений настрій. Він ще більше поліпшився від виступів місцевих колективів художньої самодіяльності.

Тож, до виконання спортивної програми «Олімпійського літа», підготовленої працівниками комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, взялися завзято. Кожна з команд відрекомендувалася суперникам та глядачам у короткій, але емоційній презентації. Різноманітні спортивні естафети давали широкі можливості для вияву своїх здібностей всім учасникам заходу. Кожен старт мав вдало підібраний музичний супровід, що додавало змаганням емоційного різнобарв’я. Боротьба була напруженою, емоції били, як мовиться, через край, групи підтримки шаленіли, заохочуючи свої команди…

Про гостроту спортивного суперництва свідчить той факт, що дві найкращі команди набрали однакову кількість балів і переможця, згідно з правилами, довелося визначати за результатами першої естафети. Ним стала команда з промовистою назвою «Блискавка». Друге місце судді віддали хлопцям та дівчатам з команди «Горіхи». Бронзові нагороди дісталися команді «Скіфи».

В індивідуальних конкурсах всі охочі мали можливість продемонструвати свою вправність у володінні гімнастичним обручем, скакалкою, вміння набивати футбольного м’яча та влучність у накиданні кілець на піраміди. У конкурсі «Гімнастичний» перемогу виборола Світлана Щасливюк. У спортивному конкурсі «Скакалка» перемогла Ольга Попович. У накиданні кілець на піраміди найбільш влучним виявився Ілля Автомчук. Він же найдовше протримався з футбольним м’ячем, виборовши звання «Володар м’яча».

Переможці та призери командних змагань нагороджені дипломами і медалями комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради. А звитяжцям індивідуальних конкурсів дісталися дипломи КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх» та призи від Відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області.

А всім учасникам заходу нагородою стали піднесений настрій та заряд адреналіну від рухової активності та спортивного суперництва.