«Олімпійський урок» у “Престижі» відкрив … Еней

 17.09.2015
Рівненська область

Бо ж, з часів Котляревського відомо, що «він був парубок моторний і хлопець, хоч куди козак». Займався, безперечно, спортом. Принаймні, бігом. Адже, «п’ятами з Трої накивав», таки. А, що зробив він це не тільки сушею, а й морем, то, напевне,  знався на веслуванні, і у вітрильному спорті знав толк. І, що найголовніше, - здійснив він це не сам,  а разом з усіма троянцями, що вижили після війни. Тобто, дбав про масовість…

 

Очевидно, саме такі міркування спонукали учнів Рівненської класичної гімназії «Престиж» зробити цього персонажа української літератури центральним героєм урочистого відкриття  свого «Олімпійського уроку».  Звичайно, старшокласники, які організовували це театралізоване дійство, не забули й про фундаторів Олімпійських ігор – греків, одягнувшись у стилізовані тоги, і про сучасні символи  олімпійського руху, винісши на спортмайданчик олімпійський вогонь і  прапор.

 

Після всіх урочистостей прийшла черга реальних спортивних стартів, учасниками котрих стали учні середньої гімназійної ланки – 5-8 класів. Допомогти продемонструвати спортивні можливості їм традиційно взялися працівники комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради. Вони запропонували гімназистам взяти участь у командних естафетах з використанням різноманітних м’ячів та іншого спортивного інвентарю.

 

Команди юних олімпійців енергійно вибігли на майданчик і на ньому одразу запанувала атмосфера спортивної боротьби. Її азарт завзято підтримували своїми гучними  вигуками молодші гімназисти, яким дісталася відповідальна роль вболівальників. Вони сумлінно її виконували, мріючи про той час, коли самі опиняться у центрі уваги, і зможуть з легкістю перевершити тих «слабаків», що зараз не можуть  впоратися як слід з футбольними, баскетбольними м’ячами чи ключкою.

 

А тим часом, діючі юні олімпійці «Престижу»  наполегливо боролися за першість. Як і в будь-якому протистоянні, тут були переможці і ті, кому забракло трішечки снаги. Ото ж, коли судді підвели підсумки змагань і настала урочиста мить вшанування найкращих, бронзові нагороди отримала команда «Веселка». На другій сходинці п’єдесталу пошани - команда «Кока-кола». А в обіймах Фортуни цього разу опинилися хлопці і дівчата, які об’єдналися в команду з дзвінкою назвою «Водограй».

 

Переможці і призери змагань були нагороджені дипломами та медалями комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради.