Олімпійський урок в «Престижі»

 14.09.2017
Рівненська область

Всеукраїнський олімпійський урок було започатковано ще в 2005 році і з цього часу по всій території нашої держави проводяться такі спортивно-виховні заходи. Нещодавно отримали нагоду долучитися до нього і учні Рівненської класичної гімназії «Престиж». Саме тут спорту і активному дозвіллю дітей завжди приділяли особливу увагу, тому що цей навчальний заклад відноситься до системи шкіл олімпійської освіти України.

З початком нового навчального року тут завжди активізується спортивно-масове життя. Зокрема, саме «Престиж» одним з перших долучився до олімпійського уроку, який для тутешніх дітей організували педагоги разом з працівниками комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради. Традиційно урок був розпочатий з урочистого винесення Олімпійського факелу та прапору Національного олімпійського комітету України. Перед початком спортивних змагань, адміністрація закладу відзначила найкращих спортсменів-гімназистів за підсумками минулого навчального року.

Отримавши дипломи частина з них одразу повернулася до команд і разом вони розпочали підготовку до представлення своїх колективів. Кожен з них мав назву, девіз та коротенький танець. Після цього вони прослухали інструктаж з техніки безпеки, ознайомились з правилами проходження спортивних естафет і без зайвих зволікань взялися за їх виконання. Тут трішки більше ніж іншим пощастило команді «Адідас», вони випередили суперників в половині всіх завдань, що дозволило їм впевнено перемогти. «Друзі спорту» поступилися тріумфаторам лише декількома балами і стали другими, а замкнули трійку призерів «Українці».

Таким видався «престижний» старт Олімпійського уроку в новому навчальному році. За його підсумками всі учасники заходу отримали пам’ятні дипломи і подарунки від Відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області.