#OlympicLab знову в Рівному

 29.11.2016
Рівненська область

Протягом поточного року по всій Україні за ініціативи Національного олімпійського комітету України і підтримки Міжнародного Олімпійського Комітету реалізується проект Молодого посла України на ІІ зимових Юнацьких Олімпійських іграх Віри Передерій - #OlympicLab.

В Рівному черговий захід відбувся в приміщенні ЗОШ №16, куди до місцевих школярів завітав майстер спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках і каное, 42-разовий чемпіон України, учасник XXVII літніх Олімпійських ігор в Сіднеї (2000 р.), а нині директор комунального закладу «Обласна школа вищої спортивної майстерності» Рівненської обласної ради Леонід Камлочук.

Захід розпочався зі слів директора комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, голови Відділення НОК України в Рівненській області Миколи Петренчука, котрий привітав школярів та гостей з можливістю стати частиною нового проекту НОК України і вручив у подарунок комплект книг на спортивну тематику для шкільної бібліотеки.

В ході знайомства олімпійця з дітьми він розповів їм про своє життя, злети і падіння, поділився досвідом виступів на змаганнях найвищого рівня і продемонстрував частину своїх нагород, отриманих за роки у спорті. Однак, спортсмен зауважив, що серед них нажаль немає олімпійського золота, котре можливо в майбутньому здобуде хтось з присутніх школярів.

В модулі «Історія олімпійського руху» проекту #OlympicLab Леонід Камлочук познайомив дітей з олімпійським рухом, його цінностями і історією. Діти з величезним задоволенням слухали гостя, задавали питання і детально розглядали всій його нагороди, сподіваючись одного дня також досягти подібних висот. За цікавим і дружнім діалогом швидко проминули 45 хвилин уроку, тому дітям потрібно було повертатися до навчання. На завершення вони отримали сувеніри з символікою #OlympicLab та зробили спільне фото з гостем і подякували йому за цікаву розповідь й можливість трішки наблизитися до світу великого спорту.