Острозькі діти взяли участь у спортивних естафетах

 08.12.2016
Рівненська область

Традиційний для початку зими Всеукраїнський фізкультурно-оздоровчий захід «Ти зможеш, якщо зміг я!» регулярно залучає дітей по всій Рівненщині до участі в командних спортивних змаганнях.

Щоразу нові і нові діти ступають на лінію старту аби визначити кращих з-поміж кращих. Всі вони на якийсь період стають частиною великої сім`ї, яка не словом, а ділом демонструє важливість регулярних занять фізичною культурою і стимулює інших долучатися до подібних заходів не втрачаючи можливості відпочити тілом і духом.

Працівники КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради спільно з Відділенням НОК України в Рівненській області, провели черговий етап заходу в Острозькій спеціальній школі-інтернаті, де учні середніх та старших класів заздалегідь сформували команди і вже з самого ранку очікували на гостей.

Розпочався захід зі звичного інструктажу з техніки безпеки і правил проходження естафет. Діти, котрі брали участь, дуже добре підготовлені фізично, але є глухонімими, тому весь час з ними працював сурдоперекладач. Проте це ніяк не відобразилося на спортивному азарті і бажанні перемагати у школярів. Кожен їхній старт був сповнений непоступливої боротьби, а склади команд були приблизно рівними, тому ніхто не міг наперед вгадати, хто першим впорається з завданням. По досягненню лінії фінішу переможці не приховували радості, а переможені вже обговорювали подальшу стратегію аби відігратися в наступних естафетах.

Судді ретельно фіксували навіть найменше порушення правил, підказували як краще діяти на дистанціях і зрештою, підбивши підсумки всіх естафет, визначили місця кожної з команд. Трішки втомленими, але задоволеними, учасники підійшли до нагородження, в ході якого організатори відзначили команди переможців і призерів, а також нагородили дітей, котрі перемогли в конкурсі малюнка на спортивну тематику, який нещодавно проходив у школі.