«Перший старт» відбувся в селі Франівка Гощанського району

 06.04.2016
Рівненська область

У дошкільних навчальних закладах Рівненщини проходить спортивно-масовий захід «Перший старт», котрий не так давно був започаткований комунальним закладом «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, для того, щоб залучити якомога більше дітей дошкільного та молодшого шкільного віку до занять фізичною культурою та масовим спортом, а також стимулювати їх займатися активними формами дозвілля та сформувати у дітей симпатію до здорового способу життя. Черговий тур заходу відбувся у Франівському дитячому садку-ясла «Сонечко» Симонівської сільської ради Гощанського району.

Працівники КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх» розробили спеціальну програму естафет для дошкільнят. Вона включає в себе такі завдання, які найкраще підходять саме малятам, і не дозволяють травмуватися, при цьому зберігаючи всю напруженість боротьби, яка виникає між юними спортсменами.

Цього разу діти були налаштовані на справжню битву. Розділившись на 4 команди, по 9 учасників в кожній, малята взялися за проходження естафет. Вони на час бігали з фітбольними м’ячами, кидали кулі в корзини і накидали кільця на конуси. Такі завдання сподобалися дітям, тому вони дуже старалися показати хороші результати. Боротьба в буквальному значенні йшла за кожну секунду. Але навіть попри таке налаштування, перемога може дістатися лише найсильнішій команді. Цього разу найкращий загальний результат змогла продемонструвати команда «Бедрик», малята з команди «Лунтік» посіли друге місце; бронзові нагороди залишилися за дітьми, котрі назвалися «Капітошка»; а команді «Крапелька» вдалося посісти лише четверте місце.

По закінченню естафет відбулася церемонія нагородження. Діти отримали заохочувальні призи від Відділення НОК України в Рівненській області. Однак найкращою нагородою для малят стало безліч позитивних емоцій і хорошого настрою, котрі заняття спортом принесли в їхні життя. Проте церемонія нагородження на цьому не закінчилася, адже господарі заходу взимку стали бронзовими призерами конкурсу «Зимова фортеця», котрий проходив в рамках Всеукраїнських заходів «Спортивна зима». За такі здобутки Франівський ДНЗ «Сонечко» був нагороджений кубком і дипломом КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх» та призами від Відділення НОК України в Рівненській області.