Понад 1000 велосипедистів взяло участь у Всеукраїнському «Велодні – 2015» в Рівному

 03.06.2015
Рівненська область

Це рекордна кількість учасників за весь час проведення заходу. Слід зазначити, що прихильників велосипедного руху стає дедалі більше. За останні 6 років кількість учасників «Велодня» у Рівному зросла більше як у десять разів. Щоправда, торік встановленю рекорду завадив інтенсивний дощ, що не вщухав ні на мить більше доби. Цьогоріч погодні умови були надзвичайно сприятливими і рівненські велосипедисти скористалися цим повною мірою - на Майдані Незалежності приїхали, як мовиться, від малого до старого.

Вони зібралися минулої суботи, щоб продемонструвати широкій громадськості своє прагнення використовувати велосипед як рівноправний транспортний засіб на вулицях населених пунктів. Ініціаторами і організаторами заходу виступили Спілка велосипедистів Рівного, магазин велосипедних запчастин «Рівело» та комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради. Їх підтримало управління у справах молоді та спорту Рівненського міськвиконкому.

Велосипедисти дружною колоною проїхали центральними вулицями Рівного. Потім всі охочі взяли участь у численних велоконкурсах, що їх проводив комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Власники веломашин змагалися у вправності водіння по прямій, кружляли по колу, вигинали «вісімку», петляли «змійкою». Пробували навіть накидати кільця на піраміди, рухаючись велосипедом по колу. А найбільш вправні, для кого рух на велосипеді в усіх його варіантах – звична справа, змагалися, хто довше на велосипеді простоїть в обмеженому просторі. Отож, свою прихильність до велосипеда, кожен виявляв, як умів. Позмагалися й у технічному обслуговуванні велосипедів.

Переможці конкурсів були нагороджені дипломами і медалями комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради та призами Відділення Національного олімпійського комітету у Рівненській області, а також подарунками від інших співорганізаторів заходу.

Були також відзначені найстарший учасник «Велодня» 68-річний Юрій Апанасенко та наймолодша учасниця Ярослава Панчук 2014 року народження, яка їздила у спеціальній колисці, прикріпленій до татового велосипеда. Варто відзначити, що чимало учасників заходу, приїхали на досить незвичних веломашинах, як серійного виробництва, так і власних оригінальних конструкцій. Чимало з них призначені саме для преревезення дітей.

Окрім цього у Рівному в рамках у Всеукраїнського «Велодня – 2015» відбулося ще ряд заходів. Зокрема, відкрився новозбудований завдяки зусиллям ентузіастів велосипедного екстріму памп-трек і на ньому пройшли перші змагання.