Понад 53 тисячі жителів Рівненщини взяли участь в ранковій зарядці

 11.05.2017
Рівненська область

Вже чотири роки поспіль на всій території України проводиться фестиваль ранкової зарядки «Рух заради здоров’я». Такий захід приурочений до Всесвітнього дня здоров’я, який відзначається 7 квітня починаючи з далекого 1950 року. Завжди активно долучається до фестивалю і Рівненська область, в якій щороку зростає кількість залучених учасників. Минулоріч до зарядки долучилися 50 тисяч любителів ранкових активностей, а цього року їхня кількість досягла позначки в 53 тисячі.

В більшості районів, міст, об’єднаних територіальних громад області учасники заходу разом збиралися на центральних майданах, у своїх навчальних закладах, та в місцях, де пересічні громадяни займаються спортом. Наслідком таких заходів є поступове формування у населення бажання регулярно займатися фізичною культурою та дбати про своє здоров`я. До речі, серед учасників розминки була не лише молодь, а й люди зрілого віку і навіть пенсіонери, для яких такі руханки є найкращим способом залишатися активними і підтримувати своє тіло в тонусі.

За підсумками заходу були визначені його переможці. Призові місця розподілилися таким чином:

І місце – управління у справах сім’ї, молоді та спорту Рівненського міськвиконкому,

ІІ місце – відділ освіти, молоді та спорту Сарненської райдержадміністрації та управління освіти, молоді та спорту Березнівської райдержадміністрації,

ІІІ місце - сектор молоді та спорту Костопільської райдержадміністрації та відділ освіти, молоді та спорту Гощанської райдержадміністрації.

Всі вони будуть нагороджені дипломами і кубками комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради та спортивними призами від Відділення НОК України в Рівненській області.