Прокат спортивного інвентарю для всіх охочих

 18.05.2022
Рівненська область

Вже місяць на базі спортивних споруд РДГУ (Пластова, 31, територія тренажерного містечка з спорядженням для кросфіту) за ініціативи комунального закладу «Обласний центр фізичного здоровʹя населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, підтримки Відділення НОК України в Рівненській області, кафедри теорії та методики фізичного виховання і спорту РДГУ діє безкоштовний пункту прокату спортивного інвентарю, для задоволення потреб дітей і їх батьків, які тимчасово проживають в гуртожитках університету.

 Така ініціатива виникла після проведення фестивалю здорового способу життя з нагоди Міжнародного дня спорту заради розвитку та миру, котрий відбувся на початку квітня.
Під час спілкування у рамках спортивного свята учасники позитивно сприйняли інформацію щодо можливості користуватися спортивним інвентарем дітям і дорослим, котрі через війну залишили свої домівки та переїхали до Рівного. Отримавши схвальні відгуки такий пункт запрацював. Окрім внутрішньо переміщених осіб можливістю користуватися скакалками, різними мʹячами для ігрових видів спорту, наборами для тенісу настільного, бадмінтоном, інвентарем для рухливих ігор охоче користуються і рівненські діти.Така послуга приносить не лише користь для здоровʹя людей, а й діє як мотиватор для повернення до мирного життя та психологічного розвантаження у воєнний час. Часто на пункт прокату приходять діти з батьками і разом проводять спортивне дозвілля, що у неспокійний час є не лише виховним моментом, а й аспектом для суттєвої психологічної та емоційної підтримки.