Рівненські ветерани брали участь у змаганні з пауерліфтингу

 02.11.2016
Рівненська область

Рівненські спортсмени взяли участь у змаганні з пауерліфтингу (жим лежачи) спортивно-масового фестивалю ветеранів фізичної культури і спорту, який відбувався в рамках відкритого кубка Рівненської області з пауерліфтингу та жиму лежачи. Цього разу місцем проведення заходу став комунальний заклад «Рівненський регіональний центр фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Рівненської обласної ради.

Загальне керівництво проведенням заходу здійснювало управління у справах молоді та спорту Рівненської облдержадміністрації за сприяння комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, Рівненської обласної організації Федерація пауерліфтингу України, Асоціації ветеранів фізичної культури та спорту Рівненської області і Відділення НОК України в Рівненській області.

Подібні заходи на Рівненщині проводяться регулярно і на меті мають підвищення рівня майстерності спортсменів, виявлення найсильніших з них для участі в змаганнях Всеукраїнського рівня, а також подальший розвиток і популяризацію пауерліфтингу в області.

Перед початком змагань з вітальними словами до учасників звернулися¬ президент Асоціації ветеранів фізичної культури і спорту Рівненської області, почесний працівник фізичної культури і спорту України Галузо Едуард, майстер спорту СРСР, заслужений тренер УРСР та СРСР з важкої атлетики Новосадюк Микола, заслужений тренер України, суддя національної категорії з важкої атлетики Мацковський Тадей. Вони побажали учасникам міцного здоров’я і подальших спортивних досягнень, після чого оголосили про початок змагань.

В ході турніру молоді спортсмени і їх досвідчені товариші виходили по черзі на поміст. Це було хорошою можливістю для обміну досвідом між поколіннями. Вони багато спілкувалися, ділилися таємницями успіху і ймовірно на довго залишилися хорошими друзями. Такі зустрічі на спортивних майданчиках мають надзвичайно сильний мотиваційний вплив на кожного, хто хоча б раз брав в них участь. Ветерани переконалися в тому, що молоде покоління гідно продовжить їхню справу, а повага старших вже є прекрасним стимулом продовжувати тренування для тих, хто з часом прийде на зміну нинішнім богатирям.

Розпочалися змагання з виступу жінок, в яких серед ветеранів тріумфувала Пашкевич Ніна (м. Рівне). Виступаючи в абсолютній ваговій категорії серед спортсменок віком 40-49 років вона зуміла впоратися з вагою в 65 кг.

Серед чоловіків у першій віковій групі (40-49 років) з-поміж спортсменів вагою до 74 кг з результатом 105 кг переміг Пастушенко Анатолій (м. Рівне). Савран Валентин (смт Млинів) в категорії до 83 кг став першим зумівши підкорити вагу в 150 кг. Сікорський Віталій (м. Рівне) продемонстрував найкращий результат в категорії до 93 кг зумівши впоратися з вагою в 90 кг. В категорії до 105 кг першим став Чухрай Олександр (м. Березне) з результатом в 150 кг. В найважчій категорії серед спортсменів вагою понад 120 кг переміг Ярмолка Валерій (м. Березне) зумівши витиснути від грудей неймовірних 160 кг.

У другій віковій групі (50-59 років) визначався переможець в абсолютній ваговій категорії за формулою Вілкса. Цього разу ним став Жаворонков Олексій (м. Рівне) з результатом 90 кг.

Тріумфатором третьої вікової групи (60-69 років) з результатом 115 кг став Крамарчук Василь (м. Сарни). В четвертій віковій групі для спортсменів віком понад 70 років переміг Загайкевич Леонід (м. Рівне), котрий зумів впоратися з вагою в 65 кг.

Переможці та призери в кожній віковій групі та ваговій категорії серед чоловіків та жінок були нагороджені дипломами і медалями комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх Рівненської обласної ради» та призами від Відділення НОК України в Рівненській області.