Рівненським дітям розповіли про вуличні види спорту

 31.10.2016
Рівненська область

В приміщенні Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки відбувся Фестиваль здорового способу життя у рамках заняття університету «Здоров’я нації».

Працівники комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради розповіли учням шкіл про сучасні види вуличного спортивного мистецтва. Тепер діти знають, що хіп-хоп – це вуличний рух, який став частиною сучасної хореографії; велотріал – це велосипедний спорт, під час якого спортсмени долають штучні і природні перешкоди; Street Workout – це гімнастичні вправи на брусах і турніках, які завжди проходять на свіжому повітрі.

Продовжила програму заходу бесіда і перегляд відеороликів з представником і засновником «Ендорфіншоу» Олександром Старжинським. Велотріаліст розповів більше про свій вид спорту, його особливості і закликав дітей спробувати себе у такому занятті, але обов’язково під наставництвом досвідчених спортсменів. Вправи і трюки, які вони виконують надзвичайно складні і видовищні, тому і небезпечні.

Наступним слово взяв голова Рівненської обласної організації «Стріт Воркаут Україна» Владислав Олєйніков. Він зі своїм колективом побував на гастролях у Китаї, був учасником телевізійного шоу «Україна має талант» де став півфіналістом. Спортсмен познайомив ближче дітей з термінологією воркаутерів, особливостями їхніх тренувань і порадив як найкраще розпочати свій шлях в такому виді спорту.

Завершився захід практичною частиною, під час якої для присутніх на заході школярів виступив колектив хіп-хоперів Groove House. Також вони розповіли дітям про історію створення та розвитку хіп-хоп культури і запросили відвідати їхні тренування, щоб ближче познайомитися з таким танцем. На завершення місцеві воркаутери з колективу «Art of streets» виступили для дітей з показовою програмою, яку виконують на змаганнях всеукраїнського рівня.