«Розминка від чемпіона» продовжує крокувати Рівненщиною

 17.10.2016
Рівненська область

Близько двох десятків шкіл протягом поточного навчального року приймуть в себе спортивно-масовий захід «Розминка від чемпіона». Черговим місцем, в якому була проведена чемпіонська розминка, стала Маловербчанська ЗОШ І-ІІ ступенів, що в Сарненському районі.

Можливість долучитися до такого заходу стала справжнім святом для місцевої малечі і педагогічного складу школи. Тут проводиться дуже активна робота з підростаючим поколінням з приводу пропагування здорового способу життя і залучення їх до різних форм активного дозвілля.

Захід розпочався з нагородження переможців конкурсу малюнка на спортивну тематику, у якому брали участь місцеві вихованці. Діти, що посіли призові місця були відзначені призами від Відділення НОК України в Рівненській області.

Цього разу зустріч з дітьми провів їх земляк, майстер спорту України з гирьового спорту, чемпіон України, срібний призер чемпіонату світу Іван Макаренко. На спортсмена тут дуже очікували, тому відразу по приїзду наймолодші учасники заходу ледве познайомившись з гостем, засипали його запитаннями про спортивне життя, участь у змаганнях і підготовку до них. Атлет розповів трішки про себе, свої спортивні досягнення і інвентар з яким тренується. 16 і 24 кілограмові гирі для дітей здалися не підйомними, але спортсмен без особливих зусиль вправляється з ними.

Коротко ознайомивши дітей з перевагами і труднощами такого виду спорту, розповівши їм про правила виконання вправ і техніку безпеки, Іван Григорович провів для учасників розминку, коментуючи кожен рух і наголошуючи на необхідності ретельного розігріву м’язів перед кожним тренуванням. За його словами, це дуже важливий етап у тренуваннях, який вберігає від можливих травм.

Після чого відбувся короткий майстер-клас від атлета. Діти так надихнулися побаченим, що й самі спробували повторити вправи, однак це виявилося напрочуд складно. Після декількох хвилин практики у гирьовому спорті, школярі продовжили спілкування зі спортсменом, випитуючи в нього буквально все. Їх цікавило чому він обрав такий вид спорту? Скільки потрібно тренуватися на тиждень? Де можна відвідати секцію з гирьового спорту? Та багато іншого. Особливо всіх вразив особистий рекорд атлета, який становить 153 поштовхи від грудей двома 24 кілограмовими гирями протягом 10 хвилин.

Завершився захід роздачею автографів і спільною фотосесією дітей зі спортсменом. Більшість з них хотіли зробити і особисте фото з іменитим гостем.

Наступною естафету «Розминки від чемпіона» підхопить Рокитнівщина.