«Розминка від чемпіона» у Гощанському районі

 05.03.2015
Рівненська область

У загальноосвітніх закладах Рівненщини триває спортивно-масовий захід «Розминка від чемпіона». Його черговий тур пройшов у трьох школах Гощанського району.

Учнів Горбаківської та Гощанської шкіл у важливості занять фізичною культурою і спортом переконували одразу два потужних рівненських спортсмени – Майстри спорту України міжнародного класу з дзюдо серед спортсменів з вадами зору, переможці та призери багатьох міжнародних спортивних форумів, багаторазові чемпіони України Олександр Помінов та Олександр Назаренко. Їх розповіді викликали у школярів неабиякий інтерес, адже у спортсменів за плечима вже чималий шлях, сповнений напруженої спортивної боротьби, та багато вагомих здобутків. Проте, вони продовжують активно займатися спортом, гідно відстоюючи честь України на різноманітних змаганнях.

Зокрема, на Кубку світу, що проходив наприкінці лютого 2015 року у місті Егер в Угорщині, обидва Олександри вибороли у своїх вагових категоріях бронзові нагороди. Дітям було цікаво дізнатися, що у цих змаганнях брали участь двісті спортсменів з 32 країн світу. З 12 членів збірної команди України, 9 представляли Рівненщину. І, що особливо важливо, рівняни вибороли 9 нагород.

Свої розповіді дзюдоїсти підкріпили майстер-класами, під час яких продемонстрували дітям найбільш ефектні прийоми цієї боротьби. Таким чином, школярі, безперечно, отримали від своїх гостей потужний стимул до занять фізичною культурою і спортом.

Веселою рухливою та невимушеною видалася «Розминка» для школярів села Воскодави. А все тому, що проводила її постійний учасник цього заходу чемпіонка України з пляжного волейболу Валентина Грицюк. Спортсменка, як завжди, цікаво розповіла учням про особливості пляжного волейболу і провела з ними інтенсивну загальну розминку. Потім діти під її керівництвом чимало часу вправлялися з волейбольними м’ячами. Під час тренування Валентина поділилася з учнями багатьма секретами цієї гри.

З нагоди проведення «Розминки від чемпіона» у школах відбулися конкурси малюнка на спортивну тематику, переможці яких отримали призи від Відділення Національного олімпійського комітету України у Рівненській області.