«Розминка від чемпіона» у місті Острозі та Острозькому районі

 23.03.2015
Рівненська область

Черговий тур обласного спортивно-масового заходу «Розминка від чемпіона», що триває зараз на Рівненщині, пройшов у шести освітніх закладах Острозького району та міста Острога.

Участь у заході відновила після деякої перерви майстер спорту України з софтболу, володарка Кубка України Юлія Міронова. Вона провела розминку для школярів сіл Оженин і Плоска. Тутешня малеча, з очевидним інтересом поспілкувалася з представником цього, ще досить незвичного для неї, виду спорту. Спортсменка цікаво розповідала про особливості гри, її правила, свою участь у змаганнях. Сільські школярі, особливо дівчата, з цікавістю роздивлялися та приміряли спорядження софтболістки, засипали її запитаннями. А під час розминки старанно намагалися повторити за нею спортивні елементи. Всі охочі діти могли досхочу покидати і половити з допомогою спеціального спорядження софтбольного м’яча. Потім вони навперебій брали у спортсменки автографи та фотографувалися з нею.

Активну участь у «Розминці» продовжують брати її постійні партнери спортсмени-візочники. На Острожчині вони висадилися потужним десантом у складі переможців та призерів світових і європейських чемпіонатів зі спортивних танців на візках Наталії Колесової та Івана Сівака, партнерами яких цього разу були чемпіонка і призерка міжнародних турнірів Олеся Костак та молодий спортсмен Дмитро Черчун.

Феєрію спортивного танцю пощастило побачити учням Острозької спеціалізованої школи-інтернату та вихованцям Острозького обласного ліцею-інтернату з посиленою військовою підготовкою. Показові виступи танцювальних дуетів Наталії Колесової та Дмитра Черчуна і Олесі Костак та Івана Сівака зачаровували глядачів своєю яскравістю, стрімкістю та елегантністю, викликали захоплення не лише у дітей, а й у їхніх педагогів. Тож, і танцювальні розминки під керівництвом цих дивовижних спортсменів, що більше нагадували чи то заняття хореографічної студії, чи то дискотеку, пройшли бадьоро і весело, залишивши в усіх учасників заходу чудовий настрій.

До «Розминки від чемпіона» долучилася майстер спорту України з легкої атлетики, чемпіонка України з кросу, переможниця міжнародних змагань з марафонського бігу Ольга Котовська. Свій успішний дебют у заході вона зробила у Грем’яцькій ЗОШ та Острозькому вищому професійному училищі. Спортсменка наполегливо переконувала школярів та учнів училища у важливості занять бігом для тих, хто хоче жити активним, повноцінним життям. Вона цікаво розповіла про своє захоплення легкою атлетикою, участь у різноманітних змаганнях. Багато її стартів завершилися переможними фінішами, про що свідчить чимала колекція спортивних трофеїв. Щоб діти хоч скільки-небудь відчули, якими зусиллями досягаються спортивні здобутки, чемпіонка провела з ними досить інтенсивні розминки.

Наступний тур «Розминки від чемпіона» пройде в освітніх закладах міста Дубно та Дубенського району.