«Розминка від чемпіона» завітала на Демидівщину

 16.04.2016
Рівненська область

Черговий тур обласного спортивно-масового заходу «Розминка від чемпіона», який зараз триває на Рівненщині, пройшов у селі Золочівка Демидівського району. Цього разу працівники комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради разом з майстром спорту України з софтболу та володаркою Кубка України Лесею Крокою завітали до Золочівської ЗОШ І-ІІ ступенів. Спортсменка розповіла дітям про особливості такого виду спорту як софтбол, познайомила школярів з правилами гри та термінологією, яку використовують спортсмени. Також вона продемонструвала спеціальне спортивне спорядження для гри. Софтбольні бити, м’ячі, особлива амуніція були не знайомі більшості дітей, тому вони з величезною зацікавленістю слухали титуловану гостю, приміряли спорядження та намагалися правильно повторювати за нею всі рухи.

Леся розповіла школярам про чемпіонат України, в якому її команда «Західний вогонь» (м. Рівне) є одним із фаворитів, поділилася досвідом участі в змаганнях всеукраїнського рівня, та акцентувала увагу на позитивному впливі спорту на життя кожної людини. За її словами, не має різниці займаєтеся ви спортом професійно, чи просто бігаєте в парку, будь-яка фізична активність принесе гармонію в ваше життя, дозволить розвинути дисциплінованість, відповідальність, впевненість у власних силах, а головне, змусить тримати своє тіло в тонусі.

Під час розминки діти ні на мить не відволікалися від спортсменки, ретельно повторювали всі вправи, а опісля, засипали питаннями про софтбол, її особисте життя і плани на майбутнє. Не обійшлося звичайно і без демонстрації спортивних навичок. Школярі вмовили Лесю спробувати зіграти в софтбол. Без особливого успіху, але все ж малеча намагалася відбивати м’яч биткою і ловити його спеціальною рукавицею. Після чого діти фотографувалися зі спортсменкою, брали в неї автографи та просили приїхати до них знову.

З нагоди «Розминки від чемпіона» в Золочівській ЗОШ пройшов конкурс малюнків на спортивну тематику. Переможцям і призерам спортсменка вручила нагороди від Відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області.

Наступний тур «Розминки від чемпіона» пройде у селі Срібне Радивилівського району.