«Розминка від чемпіона» завітала у поліську глибинку

 25.09.2015
Рівненська область

Усі 105 школярів села Вовчиці Зарічненського району зібралися на шкільному спортмайданчику, щоб долучитися до обласного спортивно-масового заходу «Розминка від чемпіона» Хлібом-сіллю вони зустріли Майстра спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору Романа Набухотного та працівників комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, які приїхали до них пропагувати спорт, фізичну культуру та здоровий спосіб життя.

 

Спортсмена гостинним господарям відрекомендував директор Центру Микола Петренчук. Після цього жвавий інтерес учнів до зіркового гостя одразу зріс ще більше. Адже сам перелік його найголовніших спортивних досягнень - багаторазовий чемпіон України, призер та переможець чемпіонатів Європи і світу – не міг не викликати у дитячих душах захоплення. Особливо ж, коли Роман прикрасив свій могутній торс важкою низкою медалей.

 

То ж, спілкування про спорт і його значення в житті видалося жвавим і цікавим. А почалося воно з нагородження переможців конкурсу малюнка на спортивну тематику, який учні школи провели, готуючись до «Розминки від чемпіона». Автори кращих робіт отримали призи від Відділення Національного олімпійського комітету України у Рівненській області. Розповіді Романа Набухотного про своє захоплення силовими видами спорту викликали у дітей чимало запитань, на які спортсмен охоче і докладно відповідав.

 

Задовольнивши допитливість школярів, чемпіон провів з ними розминку. Після неї була тривала фотосесія – фотографувалися з гостем і всі разом, і класами, і групами, і поодинці… Потім йому довелося ще довго роздавати автографи. Завдяки дитячій проникливості учні зрозуміли, що до них завітав не лише сильний, а й добродушний чоловік. Тому й відверто користувалися його доброзичливістю, втішаючись спілкуванням з ним. В усякому разі, без автографа чемпіона, цього дня додому, схоже, не повернувся жоден школяр.

 

Наступна «Розминка від чемпіона» пройде у школі села Милячі Дубровицького району.