«Розминка від чемпіона» завітала в Рокитне

 21.10.2016
Рівненська область

На урок фізичної культури до школярів Навчально-виховного комплексу «Школа І-ІІІ ступенів-ліцей», що в селі Рокитне Рокитнівського району, завітали дуже цікаві гості.

Цього разу місцеві діти мали нагоду особисто познайомитися, поспілкуватися і навіть сфотографуватися з справжньою спортивною зіркою Рівненщини. Майстер спорту України зі стрільби з лука, а зараз ще й керівник відділення стрільби з лука Сарненської дитячо-юнацької спортивної школи Іван Мазепа був гостем цього разу.

Захід розпочався з нагородження переможців конкурсу малюнка на спортивну тематику, в якому брали участь місцеві діти. Після цього слідувало знайомство зі спортсменом і його видом спорту. Стрільба з лука для малечі була чимось справді новим. Школярі раніше бачили виступи професійних лучників по телебаченню, але нікому не випадало нагоди познайомитися ближче з таким цікавим видом спорту. Тож зрештою їхня цікавість була повністю задоволена.

Розминка, яку провів спортсмен, була максимально наближена до тієї, що проводять перед тренуваннями професійні лучники. Вона не містила великої кількості складних фізичних вправ, а лиш дозволила привести тіло в готовність до стрільби. Особливу увагу спортсмен акцентував на підготовці пальців рук і м’язів плечового поясу. За його словами це ті части тіла, які можуть підвести у найвідповідальніший момент, тому треба приділяти особливу увагу їх підготовці.

Отримавши необхідні настанови і вдосталь розім’явшись, діти мали можливість попрактикуватися в стрільбі з лука. Під пильним наглядом Івана Юрійовича більшість дітей спробувати влучити в мішень. Всі вони влучали у ціль, а дехто навіть зумів поцілити в «десятку». Безумовно, такий вид спорту прийшов до душі усім без винятку.

Завершився захід тривалою роздачею автографів і спільним фото зі спортсменом. Після чого діти попрощалися з гостем і запросили приїхати до них знову.

А наступними «Розминку від чемпіона» приймуть в себе діти Іскрівської ЗОШ Рівненського району.