«Рух заради здоров’я» повертається на Рівненщину

 06.07.2016
Рівненська область

В селі Урвенна Здолбунівського району стартувала спартакіада у підвідомчих установах департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації «Рух заради здоров’я».

Такі змагання проводяться вже четвертий рік поспіль. Цього року захід буде тривати з липня по вересень, у два етапи. Перший, пройде на базі установ соціального захисту, де учасники змагатимуться між собою, а в ході другого за перемогу будуть боротися вже збірні команди закладів.

Головною метою заходу є залучення підопічних до проведення активного дозвілля, пропагування ідеї здорового способу життя та заохочення людей різних вікових категорій до регулярних занять оздоровчою фізичною культурою.

Перший тур цьогорічної спартакіади стартував з КЗ «Урвенський психоневрологічний інтернат» Рівненської обласної ради. Працівники комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, підготували для учасників заходу спеціальну програму конкурсів та естафет, котрі були покликані заохотити до фізичних вправ, але при цьому зробити проведення спортивно-масового заходу максимально безпечним.

Всім учасникам було запропоновано позмагатися в конкурсах: «Кільця», «Джерело», «Фітбол», «Хокей» та «Дарт». Швидко організувавшись, підопічні миттю взялися за проходження естафет і на майданчику розгорнулася справжня спортивна баталія, тріумфувати в якій змогли тільки найкращі, але дух спортивної боротьби і азарту відчули всі.

Сама можливість взяти участь у подібному заході, вже є перемогою для більшості її учасників. Тому, переможцями були всі.

По завершенню конкурсів відбулося урочисте нагородження, під час якого кожен учасник заходу отримав солодкі подарунки від організаторів.

Наступний тур спартакіади відбудеться в КЗ «Здолбунівський будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів» Рівненської обласної ради».