«Рух заради здоров’я» завітав до Мирогощі

 11.07.2016
Рівненська область

На Рівненщині триває спартакіада у підвідомчих установах департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації «Рух заради здоров’я», котра цього разу завітала до комунального закладу «Мирогощанський дитячий будинок-інтернат» Рівненської обласної ради.

Підопічними цього закладу здебільшого є інваліди дитинства з вродженими вадами розвитку, котрі залишаються тут навіть коли перестають бути дітьми. Більшість з них вже раніше залучалися до заходів, які проводили комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та Відділення НОК України в Рівненській області, тому з неабиякою радістю зустріли гостей і допомагали у підготовці спортивного майданчику.

Перед початком змагань, з вітальним словом перед підопічними виступили директор департаменту соціального захисту населення Рівненської облдержадміністрації Віталій Ундір та директор комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, голова Відділення НОК України в Рівненській області Микола Петренчук. Гості побажали всім присутнім міцного здоров’я, згадали про попередні спортивно-масові заходи, котрі приймав в себе заклад, після чого оголосили про початок змагань.

Учасникам була запропонована програма естафет, в ході якої вони наввипередки бігали вправляючись з різноманітним спортивним інвентарем. Такі завдання дуже сподобалася підопічним, тому вони трішки засмутилися коли завершилася остання естафета. Однак, захід на цьому не завершився. Найспортивніші учасники підготували для гостей несподіваний сюрприз. Відразу після фінішу остатнього учасника естафети, вони продемонстрували виступ з брейк-дансу і вкотре переконали всіх, що у закладі спортивна підготовка проводиться на належному рівні.

Після завершення конкурсів і танцювальних виступів, всі учасники були нагородженні дипломами Відділення НОК України в Рівненській області та солодкими подарунками від керівництва комунального закладу «Мирогощанський дитячий будинок-інтернат» Рівненської обласної ради.