«Спорт для всіх – радість життя» на Тернопільщині

 07.10.2016
Рівненська область

У Тернополі відбувся відкритий обласний турнір з швидких шахів та шашок, присвячений міжнародному Дню людей похилого віку.

Подібні змагання цього дня відбувались не тільки на Тернопільщині, але й по всій Україні. Їх організовували міські, обласні, районні та селищні центри фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх” в межах проведення Всеукраїнських спортивно-масових заходів „Спорт для всіх – радість життя". Не став виключенням і Тернопільський обласний центр фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх”.

1 жовтня у шахово-шашковому клубі „Авангард” протягом усього дня змагались любителі шахів та шашок. Змагання надали можливість учасникам зустрітись, обмінятись думками не тільки про рівень спортивної майстерності всіх учасників, але й поговорити про життя-буття, щоденні проблеми кожного та набратись оптимізму, енергії та жаги до життя, адже змагання завжди допомагають у психологічному та фізичному здоров'ї.

Після початку турніру запанувала тиша. Кожен зосереджено обдумував свої позиції та майбутні ходи та комбінації.

За декілька годин суддям можна було підводити підсумки.

Отже, у відкритому обласному турнірі до Дня людей похилого віку з швидких шахів перше - друге місце вибороли Сава Цигипало та Віктор Юзюк. Третє – четверте місце завоювали Анатолій Мирошниченко та Атанотій Невожай. Серед любителів шашок перше місце виборов Пантелеймон Яблонський, друге місце завоював Тарас Турчин, третє місце посів Сава Цигипало. Четверте місце – у Ореста Палихата.

Переможці та призери отримали грамоти медалі та футболки від "Спорту для всіх". Учасники змагань – ручки з логотипом "Спорт для всіх" та зошити від "Школярика".

Організували турнір: управління фізичної культури та спорту Тернопільської обласної державної адміністрації, Тернопільський обласний центр фізичного здоров'я населення „Спорт для всіх”, колективне підприємство Тернопільський шахово-шашковий клуб „Авангард”.