Суперфінал найспортивніших сімей Рівненщини

 04.06.2019
Рівненська область

Найкращі сімейні команди Рівненщини зібрались цими вихідними у м. Дубно на стадіоні «Спартак» на азартне, креативне та веселе свято. Адже саме тут проходив суперфінал обласної спортивної гри «Сімейні перегони. Рухова активність». 9 сімей з різних міст, районів та об’єднаних територіальних громад області, переможці зональних змагань були налаштовані на непоступливу боротьбу.

Слід відзначити, що не дивлячись на досвід участі в попередніх етапах, жодна із команд не мала особливої переваги, оскільки організатори практично повністю змінили програму естафет і конкурсів та спортивний інвентар змагань. Основний акцент був зроблений на швидкість і правильність виконання завдань. Нагадаємо, що таке дійство вже дев’ять сезонів поспіль по всій області організовують управління у справах молоді та спорту Рівненської ОДА, управління освіти і науки Рівненської ОДА, комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради за підтримки Відділення НОК України в Рівненській області. А загальна кількість учасників всіх трьох етапів і суперфіналу цього сезону сягнула 4,5 тисяч.

Розпочалось свято з вітання учасників почесними гостями, які прибули на цей захід:  міський голова м. Дубна Василь Антонюк, начальник управління у справах молоді та спорту Рівненської облдержадміністрації Віталій Ліпський, директор КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, голова Відділення НОК України в Рівненській області Микола Петренчук та майстер спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках і каное, учасник XXIX літніх Олімпійських ігор у м. Пекін (Китай) 2008 року Петро Миколайович Крук. Також, для учасників з танцювальною композицією виступив місцевий колектив сучасного танцю «NO NAME» (керівник – Вікторія Мартинюк). А для того, щоб сім’ї могли підготуватися до фізичних навантажень, динамічну спортивну розминку для них провів тренер-реабілітолог фітнес центру «Смарт-фітнес» Віталій Момотюк.

До основної програми змагань входило 5 різноманітних естафет та конкурсів, в яких сім’ї продемонстрували злагодженість, спритність, кмітливість та спортивний азарт. Командні старти завершились індивідуальними конкурсами, у яких брали участь по одному представнику від кожної команди. Свою перемогу вони дійсно виборювали у запеклій конкуренції. Найвправнішими в індивідуальних змаганнях стали:

  • конкурс «Гімнастичний» - Анна Послайко (Здолбунівський район);
  • конкурс «Скакалка» - Олександр Ярута  (Володимирецький район);
  • конкурс «Настільний теніс» - Анатолій Серко (Дубровицький район);
  • конкурс  «Кільця» - Віталій Луцик (м. Рівне).

У загальному підсумку змагань третє місце п’єдесталу зайняла сім’я Ярут з Володимирецького району. Срібні відзнаки отримала сім’я Заводовських/Пашковських з Корецького району. З відривом лише в один бал золоті медалі та кубок переможця виборола команда Луцик з Рівного.

Але попри офіційні результати – переможцями були усі учасники! Сімейні команди були задоволені можливістю випробувати себе на спортивній арені, представити свій район чи місто, поспілкуватися з однодумцями та, звичайно, можливістю відвідати старовинне місто Дубно і його замок.