Традиційним фізкультурно-спортивним квестом рівняни відзначили Всесвітній день ходьби

 06.10.2015
Рівненська область

Рівненщина вже втретє долучилася до відзначення Всесвітнього дня ходьби, який щорічно проходить під егідою міжнародної організації TAFISA у першу неділю жовтня. Жителям обласного центру працівники комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради запропонували взяти участь у квесті, завданням якого було знайти, орієнтуючись по карті, ряд об’єктів фізкультурно-спортивної інфраструктури міста, які зголосилися бути контрольними пунктами. Рівняни й цього разу досить активно відгукнулися на заклик взяти участь у приємній, корисній і, як виявилося, пізнавальній прогулянці, адже організатори включили до маршруту кілька цікавих закладів, що зовсім нещодавно розпочали свою роботу.

Близько опівдня на майдані Незалежності зібралося чимало любителів найтрадиційнішого способу пересування. Під час реєстрації кожен з них отримав карту з нанесеним маршрутом та місцями контролю. Після невеликої урочистої частини та інструктажу, о 12 годині учасники заходу вирушили у свою подорож. Термін виконання завдання не мав жодного значення. Головне було - пройти по маршруту, довжина якого становила кілька кілометрів, зробити відмітки у місцях контролю та повернутися на місце старту. Часу ж для цього було відведено достатньо.

Всі, хто вирушив у цей похід, жодним чином не були розчаровані. Бо ж, окрім приємної прогулянки залитим осіннім сонцем містом, вони мали можливість ознайомитися з асортиментом спортивних магазинів, довідатися про послуги туристичних агенцій, з’ясувати місце розташування нових фізкультурно-розважальних об’єктів і, навіть, скористатися пільговими розцінками, що були встановлені для учасників заходу. Зокрема, любителі екстриму могли промчати 400-метровою тросовою переправою над озером Басів Кут, котру нещодавно облаштувала Рівненська турстсько-спортивна спілка «Рута».

А основним стимулом до участі у цій прогулянці була лотерея, що розігрувалася серед учасників гри, котрі успішно виконали завдання. Лоти для неї надали, знову ж таки, заклади, що зголосилися стати об’єктами квесту: магазин туристичного спорядження «Горгани», туристична агенція «Олександра», комунальний заклад «Рівненська обласна станція юних туристів» Рівненської обласної ради, спорткомплекс Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені Степана Дем’янчука та Рівненська туристсько-спортивна спілка «Рута».

Зокрема, розігрувалися різноманітний спортивний інвентар та інші речі, потрібні для занять фізичною культурою, абонементи на безкоштовне відвідування спортивних і розважальних закладів і, навіть, стартові пакети для мобільного міжнародного телефонного зв’язку за пільговими тарифами. Лоти для лотереї надали також Відділення Національного олімпійського комітету України у Рівненській області та комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівнеської обласної ради. Загалом, перелік лотів був досить великим, тож багато учасників заходу поверталися додому не з порожніми руками. Спеціальними призами були відзначені наймолодший та найстарший учасники.

Впродовж проведення заходу рівняни, мали також можливість скористатися послугами пункту прокату, розгорнутого КЗ «ОЦФЗН» «Спорт для всіх», де всім охочим видавали у безкоштовне користування різні м’ячі, бадмінтон, фрізбі та інший спортінвентар.

Заходи з нагоди Всесвітнього дня ходьби крім обласного центру відбулися також у інших населених пунктах Рівненщини.