У Рівному відбувся «Велодень – 2017»

 30.05.2017
Рівненська область

Велосипед, спортивна форма та шолом. Такі головні атрибути необхідно було мати для участі в обласному фестивалі з велоспорту «Велодень» для всіх верств населення в рамках Всеукраїнських фізкультурно-оздоровчих заходів «ВелоУкраїна», який традиційно проводиться в останню суботу травня. Тому, учасники різних вікових категорій зібралися у Рівному на майдані Незалежності щоб покрутити педалі та продемонструвати свої веломашини.

Фестиваль проводився з метою залучення населення до активного проведення дозвілля, пропаганди фізичної культури та здорового способу життя, підвищення мотивації до пересування на велосипедах.

Ініціаторами і організаторами заходу виступили комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, міська громадська організація «Спілка велосипедистів Рівного» за підтримки Рівненського міськвиконкому, Відділення НОК України в Рівненській області, магазину велозапчастин та веломайстерні «Рівело», виробника спортивного одягу «Гера», IT-компанії «СофтСерв», громадських ініціатив «Зелена стежка Рівного» і «Купа пригод».

«Велодень-2017» унікальний ще й тим, що в цьому році, такому винаходу людства як велосипед виповнюється 200 років. Карлу фон Дрезу, німцю за походженням, належить винахід першого двоколісного транспорту. Всю історію розвитку велосипеда можна було побачити на банерах, які виготовили організатори.

Під час реєстрації відбувся розіграш 10 бафів (мультифункціональний головний убір) серед учасників, які зареєструвалися у фейсбуці в групі «Рівне Велодень» та у інших соціальних мережах.

Зрештою, велосипедне дійство розпочалося з «Дитячого велопараду». У супроводі інструктора, діти проїхалися майданом Незалежності. Після цього, всі учасники дружною колоною рушили вулицями Рівного, фінішувавши через 40 хвилин на центральній площі міста.

Прибувши до фінішу, всі охочі взяли участь у спортивних естафетах, що їх проводив КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх». Вони проводилися окремо серед дорослих та дітей та складалися з декількох етапів.

Переможці змагань були нагороджені дипломами і медалями КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх» та призами Відділення НОК України у Рівненській області, а також подарунками від інших співорганізаторів заходу.

Були також відзначені найстарший учасник «Велодня» 73-річний Валерій Буренко та наймолодший учасник Андрій Павлюк, якому виповнилося лише 11 місяців.

В цьому році вперше було визначено та нагороджено власника велосипеда, який мав дуже оригінальну конструкцію. Переможцем став тандем у складі Павла Тарновецького та його сина Романа.