У Рівному відкрився зимовий купальний сезон

 20.10.2015
Рівненська область

Звичайно, аматори зимового плавання купаються у відкритих водоймах впродовж всього року. Проте, офіційне відкриття зимового сезону – чудова нагода залучити до своїх лав нових прихильників цього способу оздоровлення. Тому клуб зимового плавання «Полярні ведмеді» та комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради  на озері Басів Кут провели фестиваль.

 

І хоч Басів Кут, схоже, ще не скоро вкриється кригою, проте вода у ньому вже досить прохолодна і, щоб пірнути у неї, треба зібратися з духом. Найліпше це зробити, коли поруч є бувалі «моржі», чи то пак, «полярні ведмеді», готові поділитися своїм досвідом. Тож, учасники фестивалю мали хорошу можливість дізнатися про користь загартування, від тих, хто вже відчув її на собі.  Вони довідалися про багато нюансів зимового плавання, особливості фізичної підготовки та психологічного налаштування до холодної купелі. З’ясувалося, що не так важко пірнути у неї вперше, як змусити себе зробити  це наступного дня, а потім – знову і знову, аж доки не виробиться стійка звичка.

 

Розповіді ветеранів зимового плавання були доповнені порадами лікаря.

 

Після теоретичної частини настала черга практичної підготовки до занурення. Окрім інтенсивної розминки під бадьору музику, у неї органічно вписалися спортивні конкурси, що їх підготовили для учасників фестивалю працівники КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх». Елемент змагальності не лише допоміг всім розігрітися, а й підняв загальний настрій заходу, додав йому спортивної атмосфери. До того ж, переможці конкурсів отримали призи від Відділення Національного олімпійського комітету у Рівненській області та сувеніри від клубу «Полярні ведмеді».

 

Кульмінацією фестивалю стало, звичайно ж, купання у Басовому Куті. Природно, не всі, хто прийшов на його берег, відважилися цього разу зайти у воду. Але, думається, багато-хто про це пошкодував, спостерігаючи з яким задоволення плавають «полярні ведмеді», і сяють від радості обличчя тих, хто спромігся до них долучитися.

 

А традиційний гарячий карпатський чай з печивом пили усі – і ті, хто купався у холодній воді, і ті хто змерз, спостерігаючи за цим.