У «Розминки від чемпіона» завершилися літні канікули

 18.09.2015
Рівненська область

Вона знову повертається на спортивні майданчики та спортзали шкіл Рівненщини. Завдяки зусиллям працівників комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради і сприянню управління освіти і науки, управління у справах молоді та спорту Рівненської облдержадміністрації та Відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області учні загальноосвітніх закладів вже четвертий навчальний рік поспіль матимуть можливість зустрітися  з  відомими спортсменами у своїх рідних шкільних стінах.

 

Майстер-класи з видів спорту, показові виступи спортсменів, естафети та конкурси за їх участю пожвавлять уроки фізкультури. А можливість сфотографуватися зі спортсменом, отримати від нього автограф та відповіді на запитання зроблять їх цікавими та пам’ятними. Організатори цього спортивно-масового заходу переконані, що найкращим стимулом до занять спортом є особистий приклад людей, які досягли у ньому вагомих здобутків, та живе спілкування дітей з ними. Тому запланували його проведення в усіх районах та містах обласного підпорядкування. Особливий акцент, як і в попередні роки, зроблено на школах сільської глибинки, учні яких не надто часто мають можливість поспілкуватися з відомими спортсменами.

 

Тож, новий навчальний рік «Розминка від чемпіона» розпочала у селі Карпилівка Сарненського району. На урок фізкультури до тутешніх школярів завітав майстер спорту України зі стрільби з лука Іван Мазепа.

 

Зустріч видалася цікавою і змістовною. Готуючись до неї учні провели конкурс малюнка на спортивну тематику. Його переможцям гість вручив призи від Відділення НОК України у Рівненській області.

 

Спортсмен захоплююче розповів дітям історію становлення стрільби з лука, як виду спорту, його розвиток в Україні і, зокрема, на Рівненщині. Школярі дізналися, що сучасний спортивний лук – це складна конструкція, що поєднує у собі багатовіковий досвід людства і найновітніші технології. Проте, щоб досягти успіху, лучник повинен завжди бути у добрій фізичній формі. Тому розминка під керівництвом гостя була досить інтенсивною.

 

Після неї всі охочі мали можливість спробувати влучити у ціль з тренувального лука. Звичайно ж, не всім це вдалося одразу. Важливо те, що ті, у кого виникло бажання продовжити тренування, мають реальну можливість його здійснити, адже відділення стрільби з лука, яке очолює Іван Мазепа, діє у Сарненській дитячо-юнацькій спортивній школі.

 

Наступний тур «Розминки від чемпіона» пройде у школі села Вовчиці Зарічненського району.