Урок фізкультури та майстер-клас для школярів поліського села провів чемпіон світу з пауерліфтингу

 13.11.2015
Рівненська область

Черговий тур обласного спортивно-масового заходу «Розминка від чемпіона» пройшов 11 листопада 2015 року у школі села Карпилівка Рокитнівського району. Поліським короваєм та піснями у виконанні учасників шкільної самодіяльності учні та вчителі зустріли Майстра спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору Романа Набухотного та працівників комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, які приїхали до них пропагувати спорт, фізичну культуру та здоровий спосіб життя.

 

Поспілкуватися з багаторазовим чемпіоном України, призером та переможцем чемпіонатів Європи і світу у шкільному спортзалі зібралося чимало учнів. Зустріч почалася з нагородження переможців конкурсу малюнка на спортивну тематику, який учні школи провели, готуючись до «Розминки від чемпіона». Іменитий гість вручив авторам кращих робіт призи від Відділення Національного олімпійського комітету України у Рівненській області.

 

Спілкування про спорт і його значення в житті видалося жвавим і цікавим. Розповіді Романа Набухотного про своє захоплення силовими видами спорту, участь у різноманітних змаганнях викликали у дітей чимало запитань, на які спортсмен охоче відповідав.

 

Задовольнивши цікавість школярів, чемпіон провів розминку з учнями, у яких за розкладом був урок фізкультури. Діти з очевидним задоволенням і старанністю повторювали за ним всі справи.

 

Після розминки була фотосесія з гостем і його нагородами, яких вистачало, щоб прикрасити одразу ледве не цілий клас. Автографів йому довелося роздавати теж чимало.

 

На останок всі охочі перейшли у шкільний тренажерний зал, де чемпіон дав майстер-клас з пауерліфтингу. Він продемонстрував учням техніку виконання різних вправ зі штангою. А потім ще довго давав поради тим, хто виявив бажання їх повторити. Загалом, вийшло майже повноцінне тренування з пауерліфтингу, яке цілком можливо для когось з дітей стане поштовхом до заняття цим видом спорту.