В Рівненській школі відбувся Фестиваль здорового способу життя

 31.10.2016
Рівненська область

Починаючи з 2006 року загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №4 носить статус «Школи сприяння здоров’ю». Підтримуючи своє реноме педагогічний колектив, в рамках навчального процесу, реалізує концепцію «Від здоров’я вчителя до здоров’я учня і здорового суспільства».

Головне завдання школи полягає у створенні освітнього середовища, яке буде сприяти збереженню і покращенню здоров’я дітей, через забезпечення всіх необхідних умов валеологічної освіти та виховання. Тому не рідко місцеві діти залучаються до участі в різноманітних спортивних заходах, які популяризують фізичну культуру і олімпійський рух.

Цього разу для місцевої малечі працівники комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради підготували програму з естафет і спортивних конкурсів, які були проведені в рамках Фестивалю здорового способу життя.

Вчителі фізичної культури попередньо підготували команди з 10 учасників, в яких були хлопці і дівчата п’ятих та шостих класів. В командному заліку діти змагалася в естафетах з використанням спортивного інвентарю. Вони на швидкість долали дистанцію з футбольними, баскетбольними, доджбольними, флорбольними м’ячами, на влучність кидали кільця на конуси і намагалися ретельно дотримуватися всіх правил, аби не поступитися своїм суперникам отримавши штрафні секунди. На п’єдесталі загальнокомандні місця розподілилися так: третє місце виборола команда «Джура», зовсім трішки їх випередили «Футболісти», а команда «Бемс» стала першою.

В індивідуальних конкурсах кожну команду представляли два учасника. Таким чином, в конкурсі з обертання гімнастичного обручу перемогу здобув Рудич Володимир, Кульбацький Максим найдовше зумів виконувати стрибки через скакалку, Андрійчук Микола став першим у жонглюванні футбольним м’ячем, а Морозовська Аня перемогла у вправі з накидання кілець.

Підбивши підсумки всіх етапів фестивалю, переможці та призери були відзначені дипломами комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради та призами від Відділення НОК України в Рівненській області. Для більшості з них вони стали першими відзнаками, але можливо саме це покладе початок шляху до майбутніх визначних спортивних нагород.