В Рівному нагородили переможців та призерів конкурсу фотографії «Спортивна зима»

 13.04.2016
Рівненська область

В Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулася презентація виставки робіт переможців та призерів конкурсу фотографії «Спортивна зима». Захід, який відбувся з нагоди Всесвітнього дня здоров’я, організовував комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради за сприяння Відділення НОК України в Рівненській області. Основним завданням конкурсу було пропагування здорового способу життя та активного дозвілля.

Всі хто захоплюється фотографією могли позмагатися у п’ятьох номінаціях: "Спортивна сім’я", "Активне дозвілля", "Мить тріумфу", «Зимовий екстрим»; і "Спортивний курйоз". Категорії учасників були розподілені на фотографів-професіоналів, фотографів-аматорів і дітей (віком до 16 років). Для участі в конкурсі подано 242 фотографії. Значна кількість з яких була творінням рук і об’єктивів справжніх фотомайстрів.

Цього разу найкращими серед фотографів-професіоналів стали: Цупрук Роман (м. Рівне) – в номінації «Активне дозвілля»; Головня Сергій (м. Рівне) виявився сильнішим в категорії «Зимовий екстрим»; а фото Потянка Олексія (м. Рівне) здобуло золото в номінації «Спортивна сім’я».

Серед фотографів-аматорів визначити кращого, теж було не легким завданням. Більшість робіт були виконані на дуже високому рівні. Однак журі все ж винесли своє рішення. В номінації «Активне дозвілля» перемогу отримав Нагорнюк Олексій (м. Рівне); Ойцюсь Юрій (м. Рівне) запропонував найкраще фото з категорії «Зимовий екстрим»; Ковтун Віктор (м. Костопіль) став переможцем в категорії «Мить тріумфу»; Войцещук Олена (м. Дубно) надіслала фото, яке здобуло перемогу в номінації «Спортивна сім’я»; а Конощук Руслана (м. Рівне) отримала золото в «Спортивному курйозі».

В категорії «Діти», юні фотографи віком до 16 років також показали достатньо хороші результати. Так в номінації «Активне дозвілля» шансів конкурентам не залишив Рожко Максим (м. Дубровиця); Райко Анастасія (смт Млинів) зі своїм фото здобула перемогу в категорії «Зимовий екстрим»; а Гаврюк Ян (м. Рівне) виборов золото за знімок в номінації «Спортивна сім’я».

Після церемонії нагородження переможців конкурсу відбулася передача книг бібліотеці від Відділення Національного олімпійського комітету України у Рівненській області. Цього разу фонди бібліотеки поповнилися англомовними виданнями на спортивну тематику.