В Рівному обговорили питання розвитку фізичної культури та спорту

 19.06.2017
Рівненська область

В Рівненській ОДА відбулося засідання колегії управління молоді та спорту, в ході якого піднімалися питання підтримки розвитку фізичної культури і спорту в умовах децентралізації.

Заступник голови облдержадміністрації Світлана Богатирчук-Кривко, наголосила на важливості підтримки ДЮСШ і організованої рухової активності для представників всіх верств населення в регіонах, а також на розробці нових моделей розвитку спортивного дозвілля на рівні об’єднаних територіальних громад.

Начальник обласного управління молоді та спорту Віталій Ліпський запропонував представникам ОТГ шляхи покращення спортивно-масового життя молоді в регіонах. За його словами саме загальноосвітні школи, можуть стати ідеальною спортивною базою для жителів села після завершення занять в школі. Тому громадам слід задуматися про створення нових спортивних клубів на базі діючих навчальних закладів чи будинків культури.

Також, директор комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, голова Відділення НОК України в Рівненській області Микола Петренчук доповів про стан та перспективи розвитку руху «Спорт для всіх» в умовах децентралізації влади. Він розповів про проведення масштабних спортивних акцій в новостворених громадах і залучення місцевого населення до регулярної рухової активності.

На засіданні мали змогу висловити свої думки і представники новостворених ОТГ та розповісти всім учасникам колегії про успіхи і труднощі, які виникають під час діяльності закладів фізичної культури та спорту на рівні громад.