В Рівному відбулися урочистості з нагоди початку Паралімпійських ігор

 09.09.2016
Рівненська область

На майдані Просвіти відбулося урочисте підняття Державного прапора України та прапора Національного комітету спорту інвалідів України з нагоди початку XV літніх Паралімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро.

В урочистостях взяли участь: перший заступник голови Рівненської обласної ради Микола Драганчук; перший заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Приварський; заступник начальника управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації Петро Нагорний; голова Відділення НОК України в Рівненській області, директор комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради Микола Петренчук; та начальник комунального закладу «Рівненський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Рівненської обласної ради Віктор Кучер. На заході також були присутні провідні спортсмени та тренери області, фахівці сфери фізичної культури та спорту, студенти рівненських ВНЗ.

Право підняти Державний прапор України та прапор Національного комітету спорту інвалідів України отримали переможці Дефлімпійських і Паралімпійських ігор Сергій Фролов, Василь Ажнюк та Ігор Косенко.

Рівненські спортсмени беруть участь в змаганнях починаючи з ХІІ-х літніх Паралімпійських ігор, що відбулися у 2004 році в Греції. Тоді до складу збірної команди України входило троє рівнян. Цього разу від нашої області поїхала найчисельніша делегація у складі аж 11 спортсменів та 3 тренерів.

На завершення, чемпіони світу з танців на візках Надія та Іван Сіваки подарували всім присутнім запальну танцювальну композицію.