В Рівному відбувся обласний спортивний фестиваль серед підліткових клубів за місцем проживання

 29.03.2016
Рівненська область

В Рівному відбувся обласний спортивний фестиваль серед підліткових клубів, що діють за місцем проживання. Вже за традицією організацію проекту взяли на себе комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради спільно з Відділенням Національного олімпійського комітету України в Рівненській області.

Частина клубів, учасників фестивалю, не мають спортивної спрямованості, натомість вони об’єднують дітей за іншими інтересами: наука, творчість, техніка, мистецтво, тощо. Однак кожен учасник заходу показав хорошу фізичну підготовку і налаштування на запеклу боротьбу.

В рамках фестивалю, перед початком змагань, відбувся захід всеукраїнського проекту Національного олімпійського комітету України «Do like Olympians» («Роби як олімпійці»). Метою проекту є популяризація спорту і здорового способу життя, шляхом залучення дітей до розминок і тренувань, котрі проводять учасники Олімпійських ігор для підростаючого покоління. Цього разу розминку для школярів провела майстер спорту України з плавання, учасниця ХХІХ літніх Олімпійських ігор в Пекіні Катерина Дікіджі. Спортсменка показала дітям, як розігрівають м’язи професійні атлети і наголосила на важливості інтенсивної розминки перед будь-яким заняттям спортом.

По закінченню розминки в спортивному залі Рівненського економіко-технологічного коледжу НУВГП, де проходили змагання, розгорнулася справжня баталія між молодими атлетами зі всієї Рівненської області. Сильнішого між собою визначали 12 команд, в кожній по 6 учасників віком від 11 до 14 років. На фестивалі були представлені команди як змішані, так і виключно з хлопців або дівчат. Однак програма фестивалю була підготовлена таким чином, що однозначної переваги не мав ніхто. Естафети були орієнтовані на визначення найбільш монолітного колективу, в котрому молоді спортсмени найкраще взаємодіють один з одним. Тому фізична сила відходила на другий план, а на першому місці була взаємодопомога, підтримка і дружність юних атлетів.

Більшість команд показали дуже високий рівень фізичної підготовки, тому до останньої естафети одразу декілька збірних мали шанси зійти на п’єдестал. Проте перемога не може «посміхнутися» всім. Тож в ході запеклої та безкомпромісної боротьби золоті медалі та кубок змогла вибороти команда «Сокіл», яку підготував Лавренюк Ю. П. з смт Квасилів Рівненського району. Срібні нагороди дісталися команді Бугринської об’єднаної територіальної громади, під назвою «Школа безпеки», яку тренував Рокунець Р. М.. А «бронзу» змогли вибороти школярі, котрі представляли команду «Чемпіон», тренером якої є Білоус В. М. з села Семидуби, Дубенського району.

По завершенню командних естафет на учасників чекали спортивні конкурси. Тут боротьба розгорнулася не на жарт. Найвправніші представники кожної з команд, визначали між собою, хто ж вартий носити титул чемпіона. Хоменко Вадим з команди «Юність» (м. Сарни) показав найкращий результат в конкурсі з накидання кілець на конуси; Васильчук Микола з команди «Школа безпеки» (с. Бугрин) проявив надзвичайно високий рівень в футбольному фрістайлі і здобув титул «Володар м’яча»; Ковалюк Олександр з команди «Сокіл» (смт Квасилів) не мав рівних у конкурсі зі скакалкою; а Волощук Валентина, котра представляла команду «Юність» (м. Сарни) перемогла в конкурсі «Гімнастичний», зумівши найдовше обертати одночасно цілих чотири обруча.

Переможцям та призерам дісталися дипломи, кубки та медалі від КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх», а всім учасникам – призи від Відділення НОК України у Рівненській області, багато позитивних емоцій, радості та посмішок, котрі приносить спорт.

Подібні фестивалі найкращим чином дозволяють згуртувати школярів і показати їм, що заняття спортом це дійсно цікаво. Регулярне проведення таких заходів дозволяє залучити значну кількість дітей та підлітків до рухової активності, популяризує ідеї здорового способу життя та об’єднує все більшу кількість молоді, яка обирає спорт.