«Велодень – 2016» в Рівному

 30.05.2016
Рівненська область

Днями в Рівному відбувся обласний фестиваль з велоспорту «Велодень» для всіх верств населення в рамках Всеукраїнських фізкультурно-оздоровчих заходів «ВелоУкраїна». Цьогорічний велопробіг видався надзвичайно масштабним, адже участь у фестивалі взяли одразу більше тисячі учасників. Чоловіки і жінки, підлітки і пенсіонери, професійні спортсмени і аматори, українці та іноземці, ніхто не залишився осторонь. Значна кількість учасників приїздила на захід сім’ями, що створило атмосферу не просто спортивного змагання, а справжнього сімейного свята, в рамках якого цікаві заняття собі знаходили як дорослі так і діти.

По закінченню масового велопробігу на всіх учасників очікувала змагальна частина фестивалю. Досвідчені велосипедисти боролися за призові місця в гонках на памп-треку, а всі інші змагалися в нескладних конкурсах на велосипедах. Учасникам було запропоновано на швидкість їздити «вісімкою», «змійкою», з велосипеду кидати кільця на конуси, простояти якомога більше на велосипеді в межах прямокутної ділянки, на швидкість збирати до корзини пляшки з водою розставлені по колу, в цей час залишаючись на велосипеді та багато іншого.

Унікальність цього заходу в тому, що взяти участь у велопробігу та конкурсах могли абсолютно всі бажаючі, незалежно від віку чи рівня фізичної підготовки. Цим радо скористалися любителі велосипедних прогулянок, бо значну кількість учасників склали саме люди, котрі не є професійними спортсменами, але цього разу вирішили не залишатися осторонь, а долучитися до заходу і стати частиною такої масштабної події.

Фестиваль в Рівному проводиться восьмий рік поспіль і на меті має популяризацію ідеї здорового способу життя, залучення населення до регулярного активного дозвілля і стимулювання громадян до використання велосипедів для пересування своїм населеним пунктом.

Ініціаторами і організаторами заходу як і в попередні роки були: комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, міська громадська організація «Спілка велосипедистів Рівного» за підтримки Рівненського міськвиконкому та Відділення НОК України в Рівненській області. Цьогоріч допомогу в організації велодня надали магазин велозапчастин та веломайстерня «Рівело», виробник спортивного одягу «Гера», IT-компанія «SoftServe», житловий комплекс «Spectrum» за сприяння громадських ініціатив «Зелена стежка Рівного» і «Тур вихідного дня».

Переможці та призери спортивних конкурсів були нагороджені медалями і дипломами комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради та призами від Відділення НОК України в Рівненській області і виробника спортивного одягу «Гера».