Вияв вдячності кращим помічникам

 28.12.2015
Рівненська область

Комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення» "Спорт для всіх" Рівненської обласної ради нагородив переможців конкурсу “Кращий волонтер «Спорту для всіх», який традиційно проводився до Міжнародного дня волонтера. Організатори спортивно-масових заходів черговий раз виявили свою вдячність добровільним помічникам, без яких нерідко просто не можуть обійтися, за їх альтруїзм у підтримці фізкультурно-спортивного руху та пропаганді здорового способу життя.

 

Зусилля волонтерів оцінювалися у п’яти номінаціях: «Кращий волонтер–організатор»; «Кращий волонтер–учасник»; «Кращий волонтер найстаршого віку»; «Кращий волонтер наймолодшого віку»; «Кращий волонтер року».

 

Переможцем конкурсу в номінації «Кращий волонтер-організатор» стала ініціатор створення у Рівному клубу любителів зимового плавання «Полярні ведмеді» Ірина Кравцова. Цим відзначено її організаційні зусилля та особисту участь у підготовці та проведенні різноманітних спортивно-масових та фізкультурно-оздоровчих заходів. Зокрема, у проведенні обласного фестивалю зимового плавання «Відкриття сезону» та інших масових зимових запливів серед молоді на озері Басів Кут. Номінантка також активно пропагує загартування та здоровий спосіб життя серед учнівської молоді, як безпосередньо у навчальних закладах, так і беручи участь у заняттях громадського університету «Здоров’я нації».

 

Кращим волонтером-учасникам журі визнало керівника відділення стрільби з лука Сарненської дитячо-юнацької спортивної школи, майстра спорту України зі стрільби з лука Івана Мазепу. Таким чином «Спорт для всіх» Рівненщини віддячив йому за активну участь у спортивному заході «Розминка від чемпіона». Впродовж трьох його сезонів спортсмен охоче зустрічався зі школярами, знайомив їх з історією становлення стрільби з лука, як виду спорту, його розвиток в Україні і, зокрема, на Рівненщині. Іван Мазепа всіляко намагався зацікавити дітей цим видом спорту, розповідаючи їм, що сучасний спортивний лук – це складна конструкція, яка поєднує у собі багатовіковий досвід людства і найновітніші технології. Завдяки йому багато дітей, вперше взявши лука до рук, змогли відчути романтику цього виду спорту і захопитися ним по-справжньому. Недарма Івана Юрійовича визнано кращим тренером зі стрільби з лука на Рівненщині цього року.

 

Серед найбільш досвідчених активістів спортивно-масового руху переможцем конкурсу став заступник директора Рівнеського кооперативного економіко-правового коледжу Іван Давидюк. «Спорт для всіх» Рівненщини висловлює Івану Никифоровичу безмежну вдячність за його молодечу активність у пропаганді ветеранського спорту, особисту участь у змаганнях    різних рівнів та вагомі здобутки у них.

 

Кращим волонтером наймолодшого віку журі конкурсу визнало учня Рівненської ОШВСМ, переможця всеукраїнських змагань з фрістайлу Івана Хоменка. Він систематично брав участь у проведенні різноманітних спортивно-масових заходів. Зокрема, є одним з найактивніших учасників «Розминки від чемпіона». Його захоплення спортом, майстерне володіння своїм тілом щоразу справляє неабияке враження на підліткову молодь. Кожна його зустріч з учнями шкіл є для них конкретним і потужним стимулом до розвитку своїх фізичних можливостей. Цьогоріч Івана Хоменка визнано кращим спортсменом серед фрістайлістів Рівненщини, що, безперечно, посилить його авторитет серед молоді.

 

А переможцем в абсолютній номінації – «Кращий волонтер року», став керівник громадської організації «Спілка велосипедистів Рівного» Юрій Ойцюсь. Таким чином «Спорт для всіх» Рівненщини відзначив його виняткову активність у велоспортивно-масових заходах, зокрема, в   Обласному фестивалі з велоспорту «Велодень» і Всеукраїнських спортивних масових заходах «ВелоУкраїна». Також були враховані його зусилля в організації фізкультурно-оздоровчих подорожей «Тур вихідного дня» та екологічної акції «Зелена стежка Рівного».

 

Переможці конкурсу нагороджені грамотами та медалями комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення» "Спорт для всіх" Рівненської обласної ради та призами Відділення Національного олімпійського комітету України у Рівненській області. Їх вшанування відбулося на засіданні колегії управління у справах молоді та спорту Рівненської облдержадміністрації, присвяченій підведенню підсумків спортивного сезону 2015 року.