Всесвітній день туризму рівненські романтики доріг відзначили заходами у міському парку

 29.09.2015
Рівненська область

Вони пройшли під девізом: «Туризм – енергія життя». Вже другий рік поспіль прихильники спортивного туризму Рівненщини відзначають цей день не на лісових галявинах, берегах рік чи схилах гір – там, де пролягають стежки їх мандрівок – а в обласному центрі, у парку культури та відпочинку імені Т.Г. Шевченка. Так вони намагаються виманити міських жителів з теплих осель на лоно природи, своїм прикладом переконати, що варто бодай вряди-годи змінювати хатній затишок на свіжий вітерець мандрів. До того ж цьогоріч був вагомий привід для урочистостей - комунальний заклад «Рівненська обласна станція юних туристів» Рівненської обласної ради відзначав 75-літній ювілей.

 

Тож, зранку 27 вересня 2015 року, незважаючи на прохолодну погоду, літню естраду парку заповнили ті, хто стоптав у дорозі не одну пару взуття, і ті, хто лише намагається відчути смак мандрівного життя.  Туристські пісні, що лунали з гучномовця, створювали своєрідну атмосферу похідної романтики, кликали на простори рідної землі.  А про давні туристичні традиції, що міцно вкорінилися на Рівненщині, розповідали стенди фотовиставки. Пожовклі чорно-білі світлини повертали сивочолих мандрівників у романтичну юність.  Яскраві ж кольорові фото цьогорічних подорожей засвідчували, що теперішні юні туристи міцно засвоїли основний принцип мандрівника: жити – означає подорожувати.

 

Усіх їх зі святом привітали заступник начальника управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації Олег Приварський та голова Відділення Національного олімпійського комітету у Рівненській області Микола Петренчук. Директор Рівненської обласної станції юних туристів Василь  Григор нагадав присутнім про її історію та розповів про сьогодення. Він зокрема зазначив, що у різноманітних секціях цього позашкільного навчального закладу займаються майже одна тисяча юних туристів. Кращі з них, хто цього року гідно представляв наш край на змаганнях різного рівня, отримали відзнаки і подарунки.  Були також відзначені найбільш активні ветерани туристичної галузі.

 

Урочистості  з нагоди свята прикрасили виступи  молодих рівненських вокалістів та аматорів туристичної пісні. Відвідувачі парку могли не лише насолоджуватися туристичним фольклором, а й відчути романтику спортивного туризму, спостерігаючи за змаганнями зі спортивного орієнтування.

 

А ще, всі, хто цього дня навідався до парку, мали можливість взяти участь у різноманітних спортивних конкурсах, запропонованих працівниками комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради. Особливо активно до них долучилися діти та молодь. Кожен міг вибрати розвагу собі до вподоби. Одні старанно кидали кільця на піраміди, інші чимдуж крутили гімнастичні обручі, стрибали через скакалки. Було чимало охочих позмагатися у конкурсі суто туристичного спрямування «Джерело». Переможці конкурсів отримували призи від Відділення Національного олімпійського комітету України у Рівненській області.